5eetlepelsvlierbloesemsiroopik gebruik Elderflower Cordial van Bellvoir
3eetlepelslekkere lemon curd
1bio-citroenalleen de zeste
1/2bio-citroenalleen het sap
250mlslagroom40% vetgehalte
Voor de afwerking
500gaardbeienschoongemaakt
2sprits koekjes
enkele blaadjes munt
ev. verse vlierbloesem
Direct in je mandje bij
Instructies
Doe alle ingrediënten voor de mousse in de kom van de keukenmachine en laat kloppen tot yoghurtdikte. Dit duurt langer dan wanneer je slagroom zou opkloppen, maar blijf toch in de buurt om te vermijden dat je met een geschifte klomp eindigt.
Snijd de meeste aardbeien in blokjes, zo klein als je zelf wilt of geduld voor kan opbrengen. Hou er enkele apart voor de afwerking.
Verkruimel de sprits. Dat kan gewoon met de hand of door ze in een diepvrieszak te stoppen en er je woede op te bekoelen met een deegrol. Gemakkelijker (en vreedzamer) is de keukenmachine: laat draaien tot je nét de consistentie van nat zand bekomt.
Verdeel de aardbeienblokjes over de bodem van 4 schaaltjes.
Lepel er de vlierbloesemmousse op.
Laat afgedekt minstens een uur lichtjes opstijven in de koelkast.
Neem de schaaltjes uit de koelkast.
Schik er in de vorm van een halve maan de koekkruimels op.
Versier met de achtergehouden aardbeien (houd kleintjes heel, snijd de grotere in blokjes of schijfjes), muntblaadjes en verse vlierbloesem als je die gebruikt.