Ga terug
+ servings

Italiaanse varkenskotelet met venkelsalade

Voor deze Italiaanse varkenskotelet gebruiken we een dry rub voor de barbecue. Geserveerd met frisse venkelsalade, verrassend en makkelijk!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 25 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • barbecue of (grill)pan
  • vijzel
  • koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 varkenskoteletten
  • 1 venkel schoongemaakt & venkelgroen fijngehakt
  • 100 g halfgedroogde tomaten in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels citroenolijfolie of 2 el olijfolie gemengd met sap van 1/2 citroen
  • zwarte peper en zeezout naar smaak
  • olijfolie
  • enkele partjes citroen om te serveren

Voor het kruidenmengsel

  • 2 theelepels venkelzaad
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1/4 theelepel witte peper
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/4 theelepel gedroogde look
  • 1/2 citroen alleen de zeste

Instructies
 

Maak eerst het kruidenmengsel.

  • Schep het venkelzaad in een koekenpan op middelhoog vuur en laat even roosteren tot de zaadjes beginnen te geuren. Giet over in de vijzel.
  • Voeg er alle andere ingrediënten aan toe en stamp fijn.
  • Dep de koteletten goed droog.
  • Wrijf het kruidenmengsel rondom op de koteletten, leg naast elkaar op een schaal, dek af en zet een uur koel weg.

Voor de salade

  • Schaaf de venkel in flinterdunne plakjes op de mandoline.
  • Leg ze in een kom met ijswater tot vlak voor het serveren.
  • Laat uitlekken en meng met gedroogde tomaten, citroenolie en fijngesneden venkelgroen.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.

Voor het grillen

  • Verwarm de barbecue (of grilpan) voor.
  • Kwast de koteletten licht in met olijfolie.
  • Gril ze gaar (ongeveer 3 minuten per kant).
  • Snijd de koteletten in reepjes en garneer met de venkelsalade en enkele partjes citroen.
Trefwoord barbecue, dry rub, grillen, tomaat, varkenskoteletten, varkensvlees, venkel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!