Italiaanse varkenskotelet met venkelsalade
Voor deze Italiaanse varkenskotelet gebruiken we een dry rub voor de barbecue. Geserveerd met frisse venkelsalade, verrassend en makkelijk!
Bereidingstijd 25 minuten min
Rusttijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Keuken Italiaans
barbecue of (grill)pan
vijzel
koekenpan
- 4 varkenskoteletten
- 1 venkel schoongemaakt & venkelgroen fijngehakt
- 100 g halfgedroogde tomaten in stukjes gesneden
- 2 eetlepels citroenolijfolie of 2 el olijfolie gemengd met sap van 1/2 citroen
- zwarte peper en zeezout naar smaak
- olijfolie
- enkele partjes citroen om te serveren
Voor het kruidenmengsel
- 2 theelepels venkelzaad
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 theelepel grof zeezout
- 1/4 theelepel witte peper
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1/4 theelepel gedroogde look
- 1/2 citroen alleen de zeste
Direct in je mandje bij
Maak eerst het kruidenmengsel.
Schep het venkelzaad in een koekenpan op middelhoog vuur en laat even roosteren tot de zaadjes beginnen te geuren. Giet over in de vijzel.
Voeg er alle andere ingrediënten aan toe en stamp fijn.
Dep de koteletten goed droog.
Wrijf het kruidenmengsel rondom op de koteletten, leg naast elkaar op een schaal, dek af en zet een uur koel weg.
Voor de salade
Schaaf de venkel in flinterdunne plakjes op de mandoline.
Leg ze in een kom met ijswater tot vlak voor het serveren.
Laat uitlekken en meng met gedroogde tomaten, citroenolie en fijngesneden venkelgroen.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Voor het grillen
Verwarm de barbecue (of grilpan) voor.
Kwast de koteletten licht in met olijfolie.
Gril ze gaar (ongeveer 3 minuten per kant).
Snijd de koteletten in reepjes en garneer met de venkelsalade en enkele partjes citroen.
Trefwoord barbecue, dry rub, grillen, tomaat, varkenskoteletten, varkensvlees, venkel