Ga terug
–+ servings
Wijtingfilet met Chinese kool en appeltzatziki / www.eenlepeltjelekkers.be

Wijtingfilet met Chinese kool en appeltzatziki

Deze wijtingfilet met Chinese kool is een gemakkelijk visgerecht met frisse appeltzatziki. Voordelig, seizoensgebonden en lekker!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 g vastkokende aardappels geschild
  • 1 klontje boter
  • 140 g kalkoenspek
  • 1 Chinese kool schoongemaakt
  • 1 rode ui schoongemaakt en gepeld
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 1,5 eetlepels olijfolie
  • 1 scheutje ciderazijn
  • peper en zout
  • 4 wijtingfilets

Voor de appeltzatziki

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 4 takjes dragon alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 1 friszure appel bijv. Greenstar of Kanzi
  • 2 eetlepels opgelegde zilveruitjes
  • 1/2 citroen alleen de zeste
  • 2 theelepels ciderazijn
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak eerst de appeltzatziki.
  • Roer de yoghurt los met de dragon.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne blokjes. Hak de zilveruitjes fijn. Meng beiden door de yoghurt.
  • Werk de saus af met citroenzeste, ciderazijn, peper en zout.
  • Snijd de aardappels in 4 en kook gaar in gezouten water. Giet af.
  • Plet grof met een vork.
  • Smelt een klontje boter in een sauteerpan.
  • Bak er het spek goudbruin in aan.
  • Snijd de Chinese kool in kwarten en dan in reepjes. Snijd de rode ui in 8 partjes en halveer elk partje in de breedte, zodat je hapklare stukjes bekomt.
  • Bak kool en ui mee met het spek tot geslonken en gaar. De groenten mogen hier en daar wat bruine randjes krijgen, dat zorgt voor extra smaak.
  • Voeg de aardappels toe.
  • Neem van het vuur, roer er peterselie, olijfolie en ciderazijn door en kruid bij met peper en zout.
  • Dep de wijtingfilets droog en kruid ze met peper en zout.
  • Bak ze in een klontje boter op middelhoog vuur goudbruin. Laat de filets lang genoeg bakken voor je ze omdraait: als ze nog aan de pan plakken, zijn ze nog niet klaar om te draaien. Keer om en bak nog een 2-tal minuten tot ze gaar zijn.
  • Verdeel de aardappelsalade over 4 borden. Leg er de wijtingfilets op en werk af met een schepje yoghurtsaus.
  • Serveer de wijtingfilet met Chinese kool en appeltzatziki.
Trefwoord appel, chinese kool, dragon, kool, spek, vis, wijting, yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!