Gegrilde abrikozen met pistache en zure room
Deze gegrilde abrikozen krijgen een vulling van pistache en worden geserveerd met een mengsel van zure room, plattekaas, vanille en honing.
Bereidingstijd 20 minuten min
Oventijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Belgisch
- 10 verse abrikozen niet te rijp
Voor de pistachecrumble
- 100 g pistachenoten
- 100 g kristalsuiker
- 50 g bloem
- 100 g koude boter
- 1/4 theelepel fleur de sel
Voor de vanilleroom
- 125 g lichte zure room
- 2 eetlepels volle plattekaas 80 g
- 1 eetlepel acaciahoning
- 1 theelepel vanillepasta of gebruik de zaadjes van 1 vanillepeul
- 1/2 citroen alleen de zeste
Voor de afwerking
- acaciahoning
- 2 eetlepels pistachenoten grof gehakt
- 2 eetlepels gedroogde eetbare rozenblaadjes optioneel
- enkele blaadjes citroenmelisse of munt optioneel
Direct in je mandje bij
Maak eerst de crumble.
Hak de pistachenoten fijn in de foodprocessor. Voeg alle andere ingrediënten toe en laat draaien tot er een kruimelig mengsel ontstaat.
Lepel met een koffielepel bolletjes van de crumble in de abrikozen.
Leg de abrikozen in een ovenschaal en grill 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
Maak intussen de vanilleroom.
Roer de zure room los met plattekaas, honing, vanille en citroenzeste.
Werk de abrikozen af met honing, pistachenoten, rozenblaadjes en citroenmelisse.
Serveer de gegrilde abrikozen met pistache en vanilleroom.
Trefwoord abrikoos, honing, kwark, pistache, plattekaas, vanille, verse kaas, zure room