Ga terug
+ servings
Vijf makkelijke hapjes voor de feestdagen / www.eenlepeltjelekkers.be

Dip van feta, munt en koriander

Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Belgisch
Porties 6 personen

Equipment

  • mixer of foodprocessor

Ingrediënten
  

  • 150 g feta
  • 1 eetlepels volle plattekaas
  • 1 bosje munt alleen de blaadjes
  • 1 bosje koriander alleen de blaadjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie + extra voor de garnering
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout
  • 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd

Instructies
 

  • Mix feta, plattekaas, munt (hou enkele blaadjes apart), koriander, citroensap, olijfolie en honing samen tot een gladde crème in de foodprocessor.
  • Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • Schep in een potje en garneer met extra olijfolie, muntblaadjes en geroosterde pijnboompitten.

Notities

Vooraf: de dip kan je volledig vooraf bereiden. Garneer hem net voor het serveren.
Trefwoord aperitiefhapje, champignon, feta, koriander, kwark, munt, plattekaas, verse kaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!