Ga terug
–+ servings
Vijf makkelijke hapjes voor de feestdagen / www.eenlepeltjelekkers.be

Glaasjes met gerookte zalm en mierikswortel

Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 20 minuten
Marineertijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Belgisch
Porties 6 glaasjes

Ingrediënten
  

  • 3 radijzen
  • 75 ml appelazijn
  • 2 eetlepel kristalsuiker
  • 1/2 theelepel fijn zeezout
  • 100 ml water
  • 125 g volle plattekaas
  • 1 citroen rasp en sap apart
  • 2 theelepels mierikswortelpasta
  • peper en zout
  • 1 appel
  • 75 g gerookte zalm in reepjes
  • 5 takjes dille

Instructies
 

  • Maak de radijzen schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Meng appelazijn, suiker, zout en water in een kookpot en breng al roerend aan de kook.
  • Giet het mengsel over de radijzen en laat 30 minuten marineren.
  • Meng de plattekaas met citroenzeste en mierikswortel.
  • Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne blokjes.
  • Meng met 1 eetlepel citroensap.
  • Verdeel de plattekaas over 6 glaasjes.
  • Leg er de appelblokjes en gerookte zalm op.
  • Garneer met de gemarineerde radijs en enkele toefjes dille.

Notities

Vooraf: deze glaasjes kan je volledig vooraf bereiden.
Trefwoord aperitiefhapje, gerookte zalm, hapje, mierikswortel, plattekaas, radijs
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!