Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glaasjes met gerookte zalm en mierikswortel
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
20
minuten
min
Marineertijd
30
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Gang
aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken
Belgisch
Porties
6
glaasjes
Ingrediënten
1x
2x
3x
3
radijzen
75
ml
appelazijn
2
eetlepel
kristalsuiker
1/2
theelepel
fijn zeezout
100
ml
water
125
g
volle plattekaas
1
citroen
rasp en sap apart
2
theelepels
mierikswortelpasta
peper en zout
1
appel
75
g
gerookte zalm
in reepjes
5
takjes
dille
Direct in je mandje bij
Instructies
Maak de radijzen schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Meng appelazijn, suiker, zout en water in een kookpot en breng al roerend aan de kook.
Giet het mengsel over de radijzen en laat 30 minuten marineren.
Meng de plattekaas met citroenzeste en mierikswortel.
Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne blokjes.
Meng met 1 eetlepel citroensap.
Verdeel de plattekaas over 6 glaasjes.
Leg er de appelblokjes en gerookte zalm op.
Garneer met de gemarineerde radijs en enkele toefjes dille.
Notities
Vooraf: deze glaasjes kan je volledig vooraf bereiden.
Trefwoord
aperitiefhapje, gerookte zalm, hapje, mierikswortel, plattekaas, radijs
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!