Ga terug
+ servings
Vijf makkelijke hapjes voor de feestdagen / www.eenlepeltjelekkers.be

Witlofblaadjes met grijze garnalen en pompelmoes

Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Belgisch
Porties 10 hapjes

Ingrediënten
  

  • 1 stronkje witlof
  • 1 roze pompelmoes
  • 100 g lichte zure room
  • 50 g grijze garnalen
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • zwarte peper van de molen

Instructies
 

  • Verwijder de buitenste blaadjes van de witlofstronk en maak 10 mooie blaadjes los.
  • Snijd een stuk van de boven- en onderkant van de pompelmoes.
  • Snijd nu de schil van de pompelmoes, samen met het witte velletje. Dit gaat het makkelijkste als je de pompelmoes op het werkblad zet, en met een flexibel mes de schil er van boven naar beneden afsnijdt.
  • Snijd nu de partjes vruchtvlees tussen de velletjes uit (peler à vif) en snijd elk partje in 3 stukjes.
  • Schep in elk witlofblaadje 3 toefjes zure room.
  • Leg er 2 à 3 pompelmoesstukjes bij.
  • Verdeel er de garnalen en bieslook over.
  • Kruid met zwarte peper van de molen.

Notities

Vooraf: zorg dat alle onderdelen klaarstaan. Dan hoef je op het moment zelf enkel nog de witlofblaadjes te vullen.
Trefwoord aperitiefhapje, garnalen, hapje, pompelmoes, witlof
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!