Ga terug
+ servings
Vijf makkelijke hapjes voor de feestdagen / www.eenlepeltjelekkers.be

Gevulde champignons met bacon en gruyère

Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Belgisch
Porties 15 hapjes

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 6 sneden bacon
  • 80 g lichte zure room
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 1 eetlepels mosterd
  • 50 g geraspte gruyère + extra om erover te strooien
  • 250 g champignons

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de bacon op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 5 à 7 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  • Laat volledig afkoelen en hak fijn met een mes.
  • Meng de verkruimelde bacon met zure room, bieslook, mosterd en gruyère.
  • Maak de champignons schoon en verwijder de stelen.
  • Vul de hoedjes met het kaasmengsel.
  • Zet ze in een ovenschaal en bak in +/- 15 minuten goudbruin in de oven.
  • Serveer in kleine cupcakevormpjes.

Notities

Vooraf: maak de hapjes volledig vooraf, maar schuif ze pas 15 minuten voor de gasten arriveren in de oven.
Trefwoord aperitiefhapje, bacon, champignon, zure room
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!