Linguine met asperges en peterseliepesto
Deze linguine met asperges en peterseliepesto is makkelijk, snel en vergt maar weinig ingrediënten. Fris, licht en aromatisch!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Pasta, Vegetarisch
Keuken Belgisch, Italiaans
- 500 g linguine
- 500 g witte asperges geschild en uiteinden verwijderd
- 500 g groene asperges uiteinden verwijderd
- olijfolie
- peper en zout
- 1 citroen alleen de zeste
- 2 eetlepels citroenolie ik gebruik Liquido d'Oro, maar in de supermarkt vind je er ook
- 1 bol buffelmozzarella
- zwarte peper van de molen
Voor de peterseliepesto
- 1/2 bos platte peterselie alleen de blaadjes
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 1/2 theelepel grof zeezout
- 60 g pecorino toscana
- 1 teentje look geperst
- 6 eetlepels olijfolie
Direct in je mandje bij
Kook de pasta gaar in royaal gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de punten van de asperges en halveer de stengels in de lengte. Snijd in schuine stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur, en bak er de asperges goudbruin in aan. Kruid met peper en zout.
Maak de peterseliepesto door alle ingrediënten samen te mixen tot er een smeuïge pasta ontstaat.
Roer peterseliepesto, asperges, citroenzeste en citroenolie door de pasta.
Verdeel de pasta over 4 borden.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de borden.
Werk af met versgemalen zwarte peper.
Serveer de linguine met asperges en peterseliepesto.
Trefwoord asperges, citroen, mozzarella, pasta, pesto, peterselie