Ga terug
+ servings
Linguine met asperges en peterseliepesto / www.eenlepeltjelekkers.be

Linguine met asperges en peterseliepesto

Deze linguine met asperges en peterseliepesto is makkelijk, snel en vergt maar weinig ingrediënten. Fris, licht en aromatisch!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pasta, Vegetarisch
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • kookpot
  • koekenpan

Ingrediënten
  

  • 500 g linguine
  • 500 g witte asperges geschild en uiteinden verwijderd
  • 500 g groene asperges uiteinden verwijderd
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 citroen alleen de zeste
  • 2 eetlepels citroenolie ik gebruik Liquido d'Oro, maar in de supermarkt vind je er ook
  • 1 bol buffelmozzarella
  • zwarte peper van de molen

Voor de peterseliepesto

  • 1/2 bos platte peterselie alleen de blaadjes
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 60 g pecorino toscana
  • 1 teentje look geperst
  • 6 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar in royaal gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de punten van de asperges en halveer de stengels in de lengte. Snijd in schuine stukjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur, en bak er de asperges goudbruin in aan. Kruid met peper en zout.
  • Maak de peterseliepesto door alle ingrediënten samen te mixen tot er een smeuïge pasta ontstaat.
  • Roer peterseliepesto, asperges, citroenzeste en citroenolie door de pasta.
  • Verdeel de pasta over 4 borden.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de borden.
  • Werk af met versgemalen zwarte peper.
  • Serveer de linguine met asperges en peterseliepesto.
Trefwoord asperges, citroen, mozzarella, pasta, pesto, peterselie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!