Snijd het bovenste stuk van de broccoli en verdeel in kleine roosjes.
Snijd de onderzijde van de steel, schil het dikste stuk en hak fijn (mes of foodprocessor). Voeg toe aan de roosjes.
Breng een grote pot royaal gezouten water aan de kook.
Kook er de orecchiette in gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg er de laatste 3 minuten de broccoli aan toe.
Giet af maar bewaar 300 ml van het kookvocht (2 grote pollepels).
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
Duw het gehakt in korte stukjes uit de worsten, rechtstreeks in de hete olijfolie.
Laat aan alle zijden mooi goudbruin bakken.
Zet het vuur lager en voeg ui, look, chilipeper en venkelzaad toe.
Laat zachtjes fruiten.
Schep de uitgelekte pasta en broccoli samen met het achtergehouden kookvocht bij het gehaktmengsel.
Voeg er het klontje boter aan toe en roer tot gesmolten.
Neem van het vuur en roer er de parmezaan door.
Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
Serveer de pasta met broccoli en worst.