Ga terug
+ servings
Kabeljauw met tomaat en venkel in één pan / www.eenlepeltjelekkers.be

Kabeljauw met tomaat en venkel in één pan

Voor deze kabeljauw met tomaat en venkel heb je slechts 5 ingrediënten en 1 pan nodig. Een snel en makkelijk recept voor een drukke dag!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 4 middelgrote venkelknollen gewassen
  • 1/2 bosje tijm alleen de blaadjes
  • 12 krieltjes gewassen
  • 3 el lookolie
  • peper en zout
  • 350 g kerstomaten aan een rank
  • 700 g kabeljauwhaasje

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
  • Maak de venkel schoon en houdt het venkelgroen apart.
  • Verwijder de harde kern en snijd in dunne repen.
  • Snijd de krieltjes in kwarten.
  • Schep venkel en krieltjes in een ovenschaal of op een bakplaat om met tijmblaadjes en lookolie. Kruid royaal met peper en zout.
  • Schuif in de oven en bak in 25 minuten gaar.
  • Halveer de kerstomaten en snijd de kabeljauw in stukken van +/- 10 cm.
  • Verdeel over het venkelmengsel, kruid bij met peper en zout en sprenkel er nog een beetje olie over.
  • Bak nog eens 10 minuten in de oven tot de vis gaar is.
  • Neem uit de oven en werk af met het venkelgroen.
  • Verdeel over 4 borden en lepel er wat van het kookvocht uit de ovenschaal over.
  • Serveer de kabeljauw met tomaat en venkel.
Trefwoord aardappel, eenpansgerecht, kabeljauw, krieltjes, ovenschotel, schelvis, tomaat, venkel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!