Kabeljauw met tomaat en venkel in één pan
Voor deze kabeljauw met tomaat en venkel heb je slechts 5 ingrediënten en 1 pan nodig. Een snel en makkelijk recept voor een drukke dag!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Belgisch
- 4 middelgrote venkelknollen gewassen
- 1/2 bosje tijm alleen de blaadjes
- 12 krieltjes gewassen
- 3 el lookolie
- peper en zout
- 350 g kerstomaten aan een rank
- 700 g kabeljauwhaasje
Direct in je mandje bij
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
Maak de venkel schoon en houdt het venkelgroen apart.
Verwijder de harde kern en snijd in dunne repen.
Snijd de krieltjes in kwarten.
Schep venkel en krieltjes in een ovenschaal of op een bakplaat om met tijmblaadjes en lookolie. Kruid royaal met peper en zout.
Schuif in de oven en bak in 25 minuten gaar.
Halveer de kerstomaten en snijd de kabeljauw in stukken van +/- 10 cm.
Verdeel over het venkelmengsel, kruid bij met peper en zout en sprenkel er nog een beetje olie over.
Bak nog eens 10 minuten in de oven tot de vis gaar is.
Neem uit de oven en werk af met het venkelgroen.
Verdeel over 4 borden en lepel er wat van het kookvocht uit de ovenschaal over.
Serveer de kabeljauw met tomaat en venkel.
Trefwoord aardappel, eenpansgerecht, kabeljauw, krieltjes, ovenschotel, schelvis, tomaat, venkel