Ga terug
Appelcupcakes met speculooscrème / www.eenlepeltjelekkers.be

Appelcupcakes met speculooscrème

Nog geen beoordelingen

Ingrediënten
  

  • 60 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 230 g patisseriebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl bicarbonaat baksoda
  • 1/2 tl fijn zeezout
  • 1/4 tl speculaaskruiden
  • 75 ml melkkefir natuur
  • 1 tl vanille-extract of vanillepasta
  • 1/2 citroen alleen de zeste
  • 2 appels boskoop, geschild, klokhuis verwijderd en geraspt

Voor de speculooscrème

  • 150 g roomkaas type philadelphia
  • 100 g speculoospasta
  • snuifje zout

Voor de Halloween versiering

  • 12 gevulde speculooskoekjes
  • 24 smarties
  • decoratiestift of donkerbruin glazuur

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Klop boter en suiker samen goed los.
  • Voeg het ei toe en klop het erdoor.
  • Meng bloem, bakpoeder, bicarbonaat, zeezout en speculaaskruiden.
  • Roer de helft van dit mengsel lepel per lepel door het beslag.
  • Klop er nu kefir en vanille-extract door.
  • Roer er dan de rest van de droge ingrediënten geleidelijk aan door.
  • Spatel er citroenzeste en geraspte appels door.
  • Zet cupcakevormpjes in een cupcake-bakvorm van 12.
  • Schep het beslag in de vormpjes. Vul ze tot net onder de rand.
  • Bak in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar in de oven. Test met een satéprikker: als die er droog uitkomt, zijn de cakejes gaar.
  • Neem uit de vorm en laat de appelcupcakes op een rooster afkoelen.
  • Klop voor de speculooscrème roomkaas, speculoospasta en zout door elkaar.
  • Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Spuit de speculooscrème met een spuitzak op de appelcupcakes.
  • Werk eventueel af tot een vleermuis met gehalveerde speculooskoekjes, smarties en decoratiestift.
  • Serveer de appelcupcakes met speculooscrème.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!