1courgettesteelaanzet en zaadlijsten verwijderd, in blokjes gesneden
6teentjesknoflookgepeld en geperst
2sjalottengepeld en fijngehakt
2rode chilipeperssteelaanzet verwijderd en fijngehakt
1citroenalleen het sap
350gkerstomatengehalveerd
1/2bosjepeterseliefijngehakt
Direct in je mandje bij
Instructies
Verhit op hoog vuur 2 eetlepels olijfolie in een sauteerpan.
Kruid de scampi met peper en zout en korst ze aan in de olie.
Schep uit de pan, zet het vuur naar middelhoog en voeg 2 extra eetlepels olijfolie toe.
Kook intussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking in flink gezouten water. Bewaar 100 ml van het pastawater voor de saus.
Bak de courgetteblokjes lichtbruin en kruid met peper en zout. Voeg look, sjalot en chilipeper toe en bak even mee tot de scherpe geur van rauwe sjalot verdwenen is.
Blus de pan met het citroensap en laat inkoken.
Doe er de tomaten en het grootste deel van de peterselie bij. Laat verder verwarmen tot de tomaten hun vocht loslaten. Schraap de aanbaksels los van de bodem.
Doe er de scampi en het pastawater bij en kook even door. Kruid royaal bij met zout.
Roer er de pasta door en werk af met de rest van de peterselie.