Ga terug
–+ servings

Pasta met courgette en scampi

Deze pasta met courgette en scampi krijgt extra smaak van citroen, tomaten en veel knoflook. In een half uurtje op tafel!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • kookpot
  • sauteerpan

Ingrediënten
  

  • 2 + 2 eetlepels olijfolie
  • 450 g scampi gepeld en ontdarmd
  • peper en zout
  • 400 g verse tagliatelle of andere lange pasta
  • 1 courgette steelaanzet en zaadlijsten verwijderd, in blokjes gesneden
  • 6 teentjes knoflook gepeld en geperst
  • 2 sjalotten gepeld en fijngehakt
  • 2 rode chilipepers steelaanzet verwijderd en fijngehakt
  • 1 citroen alleen het sap
  • 350 g kerstomaten gehalveerd
  • 1/2 bosje peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Verhit op hoog vuur 2 eetlepels olijfolie in een sauteerpan.
  • Kruid de scampi met peper en zout en korst ze aan in de olie.
  • Schep uit de pan, zet het vuur naar middelhoog en voeg 2 extra eetlepels olijfolie toe.
  • Kook intussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking in flink gezouten water. Bewaar 100 ml van het pastawater voor de saus.
  • Bak de courgetteblokjes lichtbruin en kruid met peper en zout. Voeg look, sjalot en chilipeper toe en bak even mee tot de scherpe geur van rauwe sjalot verdwenen is.
  • Blus de pan met het citroensap en laat inkoken.
  • Doe er de tomaten en het grootste deel van de peterselie bij. Laat verder verwarmen tot de tomaten hun vocht loslaten. Schraap de aanbaksels los van de bodem.
  • Doe er de scampi en het pastawater bij en kook even door. Kruid royaal bij met zout.
  • Roer er de pasta door en werk af met de rest van de peterselie.
  • Serveer.
Trefwoord citroen, courgette, look, pasta, peterselie, scampi, tagliatelle, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!