Ga terug
+ servings
Gegrilde merguez met couscous en mangochutney, heerlijk op de barbecue

Gegrilde merguez met couscous en mangochutney

Deze gegrilde merguez met couscous en mangochutney zijn een creatief gerecht voor op de barbecue. De friszure chutney zorgt voor de originele toets.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas, Indisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 merguez
  • olijfolie

Voor de mangochutney

  • 2 sjalotten gehakt
  • 1 teentje look geperst
  • 5 cm gember geraspt
  • 1 rode chili fijngehakt
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 1 mango geschild en in blokjes
  • 100 ml ciderazijn
  • 5 eetlepels honing
  • 1 limoen alleen de zeste

Voor de couscoussalade

  • 200 g couscous
  • 1 komkommer
  • 4 lente-uitjes
  • 1/4 bussel platte peterselie
  • 1/2 bos koriander
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 1/2 limoen alleen het sap
  • 1,5 eetlepels olijfolie

Instructies
 

Voor de mangochutney

  • Stoof de sjalot in een scheutje olijfolie.
  • Voeg look, gember, chili, specerijen en zout toe.
  • Voeg de mango toe en stoof aan tot die iets zachter wordt. 

  • Giet er ciderazijn en honing bij, en voeg ook de limoenzeste toe. 
Laat 20 minuten pruttelen tot iets ingedikt.

Voor de couscoussalade

  • Doe de couscous in een kom en giet er kokend water op tot 1 cm boven het oppervlak. Dek de kom af en laat een tiental minuten wellen. Roer dan los met een vork en laat afkoelen.
  • Snijd de komkommer overlangs in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes en hak de peterselie en koriander fijn.
  • Roer de groenten en kruiden door de couscous. Meng er ook het zout, limoensap en de olijfolie door.
  • Kruid eventueel bij naar smaak.

Om te serveren

  • Grill de merguez op de barbecue (of in de grillpan).
  • Geef er couscous en de mangochutney bij.
Trefwoord barbecue, chipolata, couscous, komkommer, limoen, mango, worst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!