Zeven hartverwarmende herfstgerechten om samen van te smullen

8 november 2016 | Recepten

Bijtend koude wind en wispelturige regenbuien: het is duidelijk dat de herfst zich de laatste dagen van zijn beste kant laat zien. Ik moet toegeven dat koken niet altijd hoog op mijn verlanglijstje staat. De schemering als ik ‘s avonds na het werk naar huis rijd, helpt daar ook niet echt bij. Daarom presenteer ik jullie een lijstje van zeven hartverwarmende herfstgerechten die het zonnetje in huis brengen.

Moussaka met pompoen

Moussaka met pompoen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Als ik een dampende schotel uit de oven haal, is het hier altijd feest. Deze winterse versie van de klassieke moussaka doet het bijzonder goed na drukke werkdagen. Bereid hem in het weekend en dan hoef je enkel nog 10 minuten te wachten tot de kaassaus een goudbruin korstje heeft.

Gevulde aardappels

Gevulde aardappels / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Ik maakte dit gerecht voor het eerst op een druilerige dag in juni, maar ook op een rasechte herfstdag in november smaken deze gevulde aardappels. Kaas, ui en room: een winnende combinatie!

Frittata van wortelgroenten

Frittata van wortelgroenten
  • Pin

Eieren kunnen bij het kleine grut altijd op veel bijval rekenen, en ik moet zeggen dat ik ze zelf ook wel graag lust. Deze winterse frittata van wortelgroenten staat in een handomdraai op tafel en zorgt voor een troostend vegetarisch alternatief op een doordeweekse avond.

Zalm met venkel uit de oven

Zalm met venkel uit de oven
  • Pin

Zalm is hier ten huize Een lepeltje lekkers een echte favoriet; venkel daarentegen kan niet altijd op evenveel bijval rekenen. Door de venkel hier langzaam mee te stoven in de oven, krijgt die een zachtere, bijna zoete smaak. Deze zalm met venkel is snel én lekker.

Kip met mosterdsaus en druiven

Kip met mosterdsaus en druiven / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Mosterd is misschien ook niet voor de hand liggend, maar in combinatie met de druiven gaat deze kipschotel hier als zoete koek binnen. Zo eenvoudig te maken, maar zo verrassend van smaak.

Macaroni met zoete aardappel en salie

Macaroni met zoete aardappel en salie
  • Pin

Oh Nigella, jij weet toch altijd wat lekker is! En deze macaroni met zoete aardappel is daarop geen uitzondering: je voegt de gepureerde patatjes toe aan de bechamel en werkt het geheel af met aromatische salie voor een echte herfsttoets. Troostend, vullend en gemakkelijk: alles wat je verlangt van een avondmaal in november!

Tunesische gehaktballetjes met wintergroenten

Tunesische gehaktballetjes met wintergroenten
  • Pin

Nog zo’n toppertje van de goddelijke huisvrouw haarzelf, deze Tunesische gehaktballetjes. De saus bevat een ruim arsenaal aan groenten om hem gezond te noemen, maar het geheel is voldoende vertrouwd en een beetje zoet om de kleintjes zonder “neus-optrekken” aan tafel te houden. Afwerken met een ruime hoeveelheid koriander en granaatappel als felroze diamantjes, en je kan meteen aanschuiven.

Welke hartverwarmende herfstgerechten doen het in jouw huis altijd goed? 

2 Reacties

  1. Lies

    Mooi rijtje gerechten! Ik ga je pompoenmoussaka even onthouden! En die kip in mosterdsaus met druiven klinkt ook erg goed 🙂

    Antwoord
  2. Sandrine Christiaens

    Weeral inspiratie om aan de slag te gaan.

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest