Kook de pasta gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
Giet af, spoel overvloedig met koud water en laat uitlekken.
Kruid de kipfilet met peper en zout en bak gaar in olijfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en scheur of snijd in stukjes.
Scheur de ciabatta in stukjes.
Voeg wat extra olie toe aan de pan en bak de ciabatta aan alle zijden goudbruin. Kruid met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Rooster de pijnboompitten in dezelfde pan goudbruin.
Schil de komkommer (indien gewenst), snijd overlangs in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes.
Halveer de kerstomaten.
Meng de pasta met pesto en komkommerblokjes.
Roer er ook de kip, tomaten en sla door, samen met een scheutje olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
Verdeel de pastasalade over 4 borden.
Scheur de ham in repen en verdeel over de borden.
Doe hetzelfde met de burrata.
Garneer met parmezaan, croutons en pijnboompitten.
Werk af met een extra scheutje olijfolie, peper en zout.