Deze witte chocolademousse met aardbeien smaakt heerlijk fris en smeuïg en is eenvoudig te bereiden. Voeg aardbeien en limoen toe voor een licht nagerecht.
Doe chocolade, melk en vanillemerg in een sauspan en laat op zacht vuur smelten.
Neem van het vuur en los er het uitgeschudde gelatineblaadje in op.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
Meng room en limoensap en klop op tot yoghurtdikte.
Spatel afwisselend een eetlepel eiwit en een eetlepel room door het chocolademengsel tot ze volledig zijn opgenomen en je een luchtige massa bekomt.
Verdeel over 6 glaasjes of potjes en laat minstens 2u opstijven in de koelkast.
Snijd intussen de aardbeien in blokjes.
Meng met poedersuiker, limoensap en munt.
Garneer de witte chocolademousse met het aardbeienmengsel.
Serveer.
Notities
Smelt de chocolade op laag vuur. Op een inductievuur lukt dat zonder problemen. Op een elektrisch of gasfornuis zou ik een "bain marie" gebruiken.
Laat het chocolademengsel niet koken. Blijf bij het vuur en neem de pot onmiddellijk van het vuur als de chocolade gesmolten is.
Laat de chocolade goed afkoelen. Voor je verder gaat met de bereiding, is het belangrijk dat de chocolade voldoende afgekoeld is. Idealiter heeft hij dezelfde temperatuur als de room en het eiwit. Om dat proces te versnellen, zet ik de kookpot in een kom gevuld met koud water en roer ik regelmatig.