Ga terug
+ servings
Ontbijttaartjes met verse kaas en fruit / www.eenlepeltjelekkers.be

Ontbijttaartjes met verse kaas en fruit

Deze ontbijttaartjes met verse kaas en fruit zijn makkelijk te maken, en toch zien ze eruit als een echte traktatie. Ideaal voor het moederdagontbijt.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 50 min
Gang Brunch, Gebak, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Belgisch
Porties 4 taartjes

Equipment

  • taartvormpjes met losse bodem diameter 10 cm

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 35 g pecannoten
  • 80 g havermoutvlokken
  • 20 g amandelpoeder
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 theelepel speculaaskruiden of kaneel
  • 1/4 theelepel fijn zeezout
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels plantaardige olie bijv. koolzaad- of arachideolie

Voor de vulling

  • 300 g verse kaas vol
  • 1 vanillepeul alleen de zaadjes
  • 1 eetlepel vloeibare honing bijv. acacia

Voor de afwerking

  • vers seizoensfruit bijv. aardbeien, frambozen, kiwi, mango, appel, ...

Instructies
 

Voor de bodem

  • Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht).
  • Hak de pecannoten fijn tot ze ongeveer dezelfde grootte als de havermoutvlokken hebben.
  • Schep om met havermout, amandelpoeder, zonnebloempitten, speculaaskruiden, zout, ahornsiroop en olie.
    Granola mengen met olie en ahornsiroop / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Verdeel over de taartvormpjes en druk met de bolle kant van een koffielepel aan zodat de bodem en randen bedekt zijn.
    Granola in taartvormpjes duwen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Druk nog eens aan met een lepel, en bak nog 10 minuten.
  • Laat volledig afkoelen op een rooster (ze worden hard tijdens het afkoelen) en ontvorm voorzichtig.

Voor de vulling

  • Meng verse kaas met vanille en honing.
    Verse kaas mengen met honing en vanille / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Roer glad en bewaar tot gebruik in de koelkast.
    Verse kaas gemengd met honing en vanille / www.eenlepeltjelekkers.be

Voor de afwerking

  • Vul de taartbodems met het kaasmengsel.
    Taartjes vullen met verse kaas / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Werk af met fruit.
  • Serveer de ontbijttaartjes met verse kaas en fruit.
    Ontbijttaartjes boven / www.eenlepeltjelekkers.be

Notities

  • Gebruik taartvormpjes met een losse bodem. Op die manier kan je de taartjes makkelijk ontvormen. Ze zijn vrij broos, dus wees voorzichtig. Als je geen vormen met losse bodem hebt, zou ik aanraden om op de bodem, voor je ze vult, twee stroken bakpapier kruiselings over elkaar te leggen, zodat ze iets boven de vorm uitsteken. Vul nu met de granola en bak. Nadien kan je de taartjes eruit halen door de stroken aan beide uiteinden naar boven te trekken. In principe kan je ze ook ontvormen zónder trucjes, maar deze tips zorgen toch voor wat minder stress.
  • Gebruik volle verse kaas. Op die manier heb je een romige, vaste vulling die niet uit de taartjes loopt. En het is gewoon lekkerder! Ik gebruik de volle verse kaas van Campina.
  • Vul de taartjes nét voor het serveren. Door de verse kaas worden de taartjes snel zachter. Vul ze dus pas net voordat je ze serveert.
Trefwoord fruit, gezond, granola, kwark, moederdag, ontbijt, plattekaas, verse kaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!