3eetlepelsplantaardige oliebijv. koolzaad- of arachideolie
Voor de vulling
300gverse kaasvol
1vanillepeulalleen de zaadjes
1eetlepelvloeibare honingbijv. acacia
Voor de afwerking
vers seizoensfruitbijv. aardbeien, frambozen, kiwi, mango, appel, ...
Direct in je mandje bij
Instructies
Voor de bodem
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht).
Hak de pecannoten fijn tot ze ongeveer dezelfde grootte als de havermoutvlokken hebben.
Schep om met havermout, amandelpoeder, zonnebloempitten, speculaaskruiden, zout, ahornsiroop en olie.
Verdeel over de taartvormpjes en druk met de bolle kant van een koffielepel aan zodat de bodem en randen bedekt zijn.
Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Druk nog eens aan met een lepel, en bak nog 10 minuten.
Laat volledig afkoelen op een rooster (ze worden hard tijdens het afkoelen) en ontvorm voorzichtig.
Voor de vulling
Meng verse kaas met vanille en honing.
Roer glad en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Voor de afwerking
Vul de taartbodems met het kaasmengsel.
Werk af met fruit.
Serveer de ontbijttaartjes met verse kaas en fruit.
Notities
Gebruik taartvormpjes met een losse bodem. Op die manier kan je de taartjes makkelijk ontvormen. Ze zijn vrij broos, dus wees voorzichtig. Als je geen vormen met losse bodem hebt, zou ik aanraden om op de bodem, voor je ze vult, twee stroken bakpapier kruiselings over elkaar te leggen, zodat ze iets boven de vorm uitsteken. Vul nu met de granola en bak. Nadien kan je de taartjes eruit halen door de stroken aan beide uiteinden naar boven te trekken. In principe kan je ze ook ontvormen zónder trucjes, maar deze tips zorgen toch voor wat minder stress.
Gebruik volle verse kaas. Op die manier heb je een romige, vaste vulling die niet uit de taartjes loopt. En het is gewoon lekkerder! Ik gebruik de volle verse kaas van Campina.
Vul de taartjes nét voor het serveren. Door de verse kaas worden de taartjes snel zachter. Vul ze dus pas net voordat je ze serveert.