Kip met za'atar en geroosterde groenten
Deze kip met za'atar maak je volledig in de oven. De groenten snijden en kip kruiden, en alles kan op de bakplaat. Serveer er een frisse yoghurtsaus bij.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosten
bakplaat of ovenschotel
Oven
Voor de groenten 700 g wortels schoongemaakt & geschild 1 venkel schoongemaakt 1 rode ui schoongemaakt en gepeld 400 g krieltjes gewassen 4 eetlepels lookolie 1 eetlepel gedroogde tijm peper en zout Voor de kip 1 theelepel za'atar 1/2 theelepel komijnpoeder 1/2 theelepel korianderpoeder 1/2 theelepel paprikapoeder 1/8 theelepel pul biber of chilivlokken 1/2 theelepel fijn zeezout 6 bovenbouten van kip Voor de yoghurtsaus 250 ml Griekse yoghurt 1 eetlepel tahin 1/2 citroen alleen het sap 1/4 theelepel fijn zeezout Voor de afwerking 100 g granaatappelpitjes 6-tal takjes munt alleen de blaadjes, gehakt 1 eetlepel sesamzaad
Direct in je mandje bij
Voor de groenten Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Snijd de wortels in de lengte in 4 en snijd dan in stukjes van +/- 3 cm lang.
Snijd de venkel in 4, verwijder de harde kern en snijd in repen.
Snijd de rode ui in 8 partjes.
Halveer de krieltjes.
Schep de groenten om met lookolie, tijm, peper en zout en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord citroen, granaatappel, kip, krieltjes, munt, rode ui, sesamzaad, tahin, tijm, venkel, wortel, yoghurt, za'atar