Ga terug
–+ servings
Thaise soep met kip en rijstnoedels / www.eenlepeltjelekkers.be

Thaise soep met kip en rijstnoedels

Deze Thaise soep met kip en rijstnoedels is het perfecte lunchgerecht. Zoet, zuur, zout en pittig vullen elkaar perfect aan, en door de noedels en kip is de soep goed vullend.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Lunch, Soep
Keuken Thais
Porties 4 personen

Equipment

  • soeppot

Ingrediënten
  

  • 2 el koolzaadolie of andere plantaardige olie
  • 2 uien middelgroot, gepeld en fijngehakt
  • 3 teentjes look geperst
  • 3 cm gember geraspt
  • 1 el rode currypasta
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 3 limoenblaadjes optioneel
  • 400 ml kokosmelk
  • 800 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilets in fijne reepjes gesneden
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 250 g champignons schoongemaakt en in kwarten
  • 200 g jonge spinazie
  • 1 el (palm)suiker
  • 3 el vissaus
  • 1 limoen alleen het sap
  • 150 g rijstnoedels

Om te serveren

  • koriander
  • rode chili fijngehakt
  • lente-ui fijngehakt
  • geroosterde pinda's
  • gefrituurde uitjes

Instructies
 

  • Verhit de olie in een soeppot.
  • Bak er ui, look en gember in aan tot glazig.
  • Voeg currypasta, citroengras en limoenblaadjes (als je die gebruikt) toe en bak even mee.
  • Blus met kokosmelk en water, en voeg ook het bouillonblokje toe.
  • Breng de soep op zacht vuur aan de kook.
  • Voeg kip, aubergine, paprika en champignons toe, breng opnieuw aan de kook en laat de soep 10 minuten zacht pruttelen.
  • Verwijder citroengras en limoenblaadjes.
  • Voeg nu de spinazie toe en roer tot geslonken.
  • Zet het vuur uit en voeg suiker, vissaus en limoensap bij. Proef en kruid naar smaak bij met extra vissaus en/of limoensap.
  • Kook intussen de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water.

Om te serveren

  • Verdeel de rijstnoedels over 4 kommetjes.
  • Giet er soep bij.
  • Werk af met koriander, chili, lente-ui, pinda's en gefrituurde uitjes.
  • Serveer de Thaise soep met kip en rijstnoedels.

Notities

  • Gebruik voldoende olie. Uien, look en gember hebben de neiging om snel aan te bakken als je te weinig olie gebruikt. Zorg dus dat de bodem van je soeppot volledig bedekt is.
  • Gaar de noedels apart. Je kan de noedels best vooraf garen, en dus niet in de soep. Ze bevatten immers veel zetmeel, en zouden de soep daardoor te dik maken. Daarenboven hebben ze de neiging om al het vocht op te slorpen, waardoor je na verloop van tijd bijna geen soep meer over hebt. Je kan ze dus beter apart garen, en net voor het serveren over de 4 soepkommen verdelen.
  • Kies zelf hoe pittig je de soep wilt maken. Currypasta's uit de winkel kunnen enorm verschillen qua pittigheid. Zelf vind ik 1 eetlepel voor deze soep voldoende: zo krijg je een zweem van hitte, zonder dat je mond in brand staat. Wie houdt van pikant, kan de Thaise soep nadien afwerken met extra chili.
Trefwoord aubergine, champignon, chili, kokosmelk, koriander, maaltijdsoep, noedels, paprika, rijstnoedels, soep, spinazie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!