Ga terug
+ servings
Mexicaanse soep met pompoen en paprika / www.eenlepeltjelekkers.be

Mexicaanse soep met pompoen en paprika

Deze Mexicaanse soep met pompoen en paprika brengt de zon in huis! Rooster de groenten in de oven en mix nadien glad met bouillon. Snel klaar en heerlijk.
3 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Equipment

  • ondiepe ovenschaal of bakplaat
  • blender of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 kleine butternutpompoen +/- 850 g
  • 3 rode paprika's steelaanzet en zaadlijsten verwijderd
  • 2 rode uien gepeld
  • 1/2 pittige rode chilipeper steelaanzet en zaadlijsten verwijderd
  • 4 teentjes look gepeld
  • 3 el olijfolie
  • 2 el korianderpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl fijn zeezout
  • 750 ml (kippen)bouillon
  • zout en peper

Om te serveren

  • 1 bosje koriander fijngehakt
  • 50 g geraspte cheddar
  • 1 handvol tortillachips verkruimeld
  • 125 ml zure room

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor 200 °C (hetelucht).
  • Snijd boven- en onderkant van de pompoen, verdeel in 4 stukken en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd pompoen, paprika, ui en chili in stukken.
  • Schep om met look, olijfolie, specerijen en zout. Verdeel over een bakplaat.
    Pompoen, paprika, rode ui, chili en look omscheppen met specerijen en olijfolie / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
    Pompoen, paprika, rode ui, chili en look geroosterd in de oven / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Schep de groenten in een blender en voeg de bouillon toe. Mix glad.
  • Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • Verdeel de Mexicaanse soep over 4 borden.
  • Garneer met koriander, cheddar, tortillachips en zure room.

Notities

  • Kies voor butternutpompoen. Deze soort heeft stevig vruchtvlees en een dunne schil. Je hoeft hem dus niet te schillen.
  • Proef van de chilipeper en voeg eventueel meer (of minder) toe. Chilipepers zoals wij die in de supermarkt kopen, kunnen érg verschillen qua pittigheid. Sommige kan ik zo – rauw – opeten, terwijl andere meteen je mond in brand zetten. Ik test de pittigheid meestal door de steelaanzet van de peper te snijden en deze met de snijkant kort over mijn lippen te wrijven. Proef je meteen pikant, dan weet je dat je met een heet exemplaar te maken hebt. Krijg je een milde smaak, dan is de peper eerder zacht. Pas de hoeveelheid die je gebruikt daaraan aan. Zelf gebruik ik in dit recept een halve hete peper.
  • Rooster de groenten in een ondiepe ovenschaal. Als je een schaal met hoge opstaande randen gebruikt, kan het vocht uit de groenten minder goed verdampen. Dat zal ervoor zorgen dat de groenten moeilijker zullen roosteren, maar net veel vocht loslaten. Een platte ovenschaal of bakplaat is een betere keuze.
Trefwoord cheddar, chili, koriander, maaltijdsoep, paprika, pompoen, rode ui, soep, zure room
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!