Deze Mexicaanse soep met pompoen en paprika brengt de zon in huis! Rooster de groenten in de oven en mix nadien glad met bouillon. Snel klaar en heerlijk.
3rode paprika'ssteelaanzet en zaadlijsten verwijderd
2rode uiengepeld
1/2pittige rode chilipepersteelaanzet en zaadlijsten verwijderd
4teentjeslookgepeld
3elolijfolie
2elkorianderpoeder
1elkomijnpoeder
1elpaprikapoeder
1tlfijn zeezout
750ml(kippen)bouillon
zout en peper
Om te serveren
1bosjekorianderfijngehakt
50ggeraspte cheddar
1handvoltortillachipsverkruimeld
125mlzure room
Direct in je mandje bij
Instructies
Verwarm de oven voor 200 °C (hetelucht).
Snijd boven- en onderkant van de pompoen, verdeel in 4 stukken en verwijder de zaadlijsten.
Snijd pompoen, paprika, ui en chili in stukken.
Schep om met look, olijfolie, specerijen en zout. Verdeel over een bakplaat.
Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Schep de groenten in een blender en voeg de bouillon toe. Mix glad.
Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Verdeel de Mexicaanse soep over 4 borden.
Garneer met koriander, cheddar, tortillachips en zure room.
Notities
Kies voor butternutpompoen. Deze soort heeft stevig vruchtvlees en een dunne schil. Je hoeft hem dus niet te schillen.
Proef van de chilipeper en voeg eventueel meer (of minder) toe. Chilipepers zoals wij die in de supermarkt kopen, kunnen érg verschillen qua pittigheid. Sommige kan ik zo – rauw – opeten, terwijl andere meteen je mond in brand zetten. Ik test de pittigheid meestal door de steelaanzet van de peper te snijden en deze met de snijkant kort over mijn lippen te wrijven. Proef je meteen pikant, dan weet je dat je met een heet exemplaar te maken hebt. Krijg je een milde smaak, dan is de peper eerder zacht. Pas de hoeveelheid die je gebruikt daaraan aan. Zelf gebruik ik in dit recept een halve hete peper.
Rooster de groenten in een ondiepe ovenschaal. Als je een schaal met hoge opstaande randen gebruikt, kan het vocht uit de groenten minder goed verdampen. Dat zal ervoor zorgen dat de groenten moeilijker zullen roosteren, maar net veel vocht loslaten. Een platte ovenschaal of bakplaat is een betere keuze.