Ga terug
Chocoladepotjes met mango en passievrucht / www.eenlepeltjelekkers.be

Chocoladepotjes met mango en passievrucht

Deze chocoladepotjes met mango en passievrucht zijn smeuïg, luxueus en fris. Ze vergen maar een half uurtje werk en zijn volledig vooraf te bereiden. Het perfecte dessert!
Bereidingstijd 25 min
Afwerken 5 min
Totale tijd 30 min
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • blender
  • kookpot

Ingrediënten
  

  • 180 g pure chocolade
  • 2 el poedersuiker
  • 1 vanillestokje alleen het merg
  • 1 snuifje zout
  • 250 ml room min. 30% vetgehalte
  • 1 ei

Voor de afwerking

  • 1/4 mango geschild
  • 2 passievruchten
  • 100 ml room min. 30% vetgehalte
  • 2 el granaatappelpitten

Instructies
 

  • Hak de chocolade fijn in de blender.
    Ingrediënten chocoladepotjes / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Voeg er poedersuiker, vanillemerg en zout aan toe.
  • Breng intussen de room op zacht vuur aan de kook en laat al roerend een minuut doorkoken.
  • Giet de hete room op de chocolade en laat 30 seconden staan.
  • Zet de blender aan en mix verder tot je een smeuïge crème bekomt.
  • Voeg nu ook het ei toe en mix nog even door.
  • Verdeel over vier glaasjes of potjes en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Snijd de mango in fijne blokjes en roer er het vruchtvlees van de passievruchten door.
  • Klop de room op tot yoghurtdikte.
  • Schep de room op de chocoladepotjes en verdeel er het fruit over.
    Mango en passievrucht op chocoladepotjes scheppen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Werk af met granaatappelpitten.
  • Serveer de chocoladepotjes met mango en passievrucht.

Notities

  • Hak de chocolade fijn. We maken de chocoladepotjes in de blender. Om te vermijden dat er straks stukjes in de crème zitten, is het belangrijk dat de chocolade goed smelt in de warme room. Hak hem dus fijn, zelfs als je chocoladedruppels gebruikt.
  • Mix de chocoladecrème op lage snelheid. Eens je alle ingrediënten in de blender gedaan hebt, zet je het deksel erop maar zorg je dat de vulopening open blijft. Laat nu 30 seconden staan en zet de blender dan aan op lage snelheid. Hoge snelheid is niet nodig, omdat de chocolade normaalgezien al grotendeels gesmolten zal zijn.
  • Giet de chocoladecrème na het mixen meteen in de potjes. Doordat alle ingrediënten behalve de room koud zijn, zal de crème snel temperatuur verliezen en dikker worden. Verdeel hem dus na het mixen meteen over 4 potjes of glaasjes, en laat dan verder opstijven in de koelkast.
  • Bereid alles voor, maar stel pas samen voor het serveren. Je kan dit dessert volledig vooraf bereiden. Bewaar echter alle componenten apart, en stel het dessert pas op het laatste moment samen. Lepel er dus pas op het einde de room en het fruit op.
  • Neem de potjes tijdig uit de koelkast. Chocolade wordt hard als je hem in de koelkast zet. Als je een zijdezachte textuur wilt, is het belangrijk dat je de potjes minstens een half uur (en liefst zelfs een klein uurtje) vooraf uit de koelkast neemt.
Trefwoord chocolade, granaatappel, mango, passievrucht