Met deze zalmtaco met avocadosalsa en zure room zet je een origineel gerecht op tafel dat iedereen lust. Het vraagt weinig werk, maar het resultaat is top. Ook ideaal voor een feestje!
Meng suiker, look, sumak, koriander, paprika, cayenne en limoenzeste.
Strooi dit over de zalm en druk een beetje aan.
Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en leg de zalmfilets erin met de gekruide kant naar boven.
Bak in 12 à 15 minuten nét gaar in de oven.
Trek de zalm uit elkaar met een vork en sprenkel er de helft van het limoensap over.
Maak terwijl de zalm in de oven staat de avocadosalsa.
Voor de avocadosalsa
Snijd de avocado in blokjes en schep om met het resterende limoensap.
Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd eveneens in blokjes.
Snijd ook de appel in blokjes en meng samen met de komkommer, zout, chilipeper en koriander voorzichtig door de avocado.
Voor de afwerking
Smeer telkens een flinke theelepel zure room op de tortilla's.
Beleg met slablaadjes en zalm.
Schep er de avocadosalsa bij.
Werk af met gepekelde rode ui en limoenpartjes.
Serveer de zalmtaco met avocadosalsa en zure room.
Notities
Kies voor 2 stukken zalm. Zoals hieronder in het recept beschreven, raad ik aan om 2 zalmfilets van elk ongeveer 200 g te kopen. Op die manier is de zalm sneller gaar zonder dat de buitenkant en dunne stukken de kans krijgen om uit te drogen.
Schep de avocado meteen om met wat limoensap. Zo vermijd je dat de blokjes gaan verkleuren. Hetzelfde geldt voor de appel eens je die toegevoegd hebt.
Grill de tortilla's voor extra smaak. Uiteraard staat het je vrij om de wraps rechtstreeks uit het pak te gebruiken. Maar het geeft nog een extraatje als je ze kort grilt op een gloeiendhete pan. Laat ze licht blakeren voor extra smaak.
Serveer de zalmtaco met ingelegde rode ui. Dit past echt perfect bij de zalm en salsa. Een recept voor de uien vind je in mijn recept voor kipburgers.