Een frisse afsluiter na een gezellige maaltijd in de tuin: dat smaakt altijd. Deze yoghurtmousse is trouwens erg gemakkelijk vooraf te maken, en ziet er daarenboven prachtig uit. Heb je geen aardbeien, dan kan ander fruit natuurlijk ook. Probeer bijvoorbeeld eens met perziken of frambozen: heerlijk!
Breng limoensap en -zeste samen met de vlierbloesemsiroop aan de kook. Neem van het vuur.
Schud de gelatineblaadjes uit om zoveel mogelijk water te verwijderen, en los al roerend op in het limoenmengsel. Laat 5 minuten afkoelen.
Zeef, meng met de yoghurt en roer glad.
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en klop door de yoghurt.
Verdeel de yoghurtmousse over 4 glaasjes en zet in de koelkast. Laat minstens 2 u opstijven.
Maak de aardbeien schoon en snijd in kwarten. Meng met de vlierbloesemsiroop en laat tot gebruik marineren.
Neem de yoghurtmousse uit de koelkast en verdeel er de aardbeien over.
Garneer indien gewenst met eetbare bloemen, muntblaadjes en mini meringue.
Notities
Weeg je gelatine af. Niet alle gelatineblaadjes wegen evenveel. Ik gebruik hier 2 blaadjes van dr. Oetker, die samen ongeveer 3,5 gram wegen. Gebruik je een ander merk: kijk dan hoeveel ze wegen en pas de hoeveelheid blaadjes indien nodig aan, zodat je hetzelfde gewicht bekomt.
Zeef het vlierbloesem-limoenmengsel. Om een zijdezachte yoghurtmousse te bekomen, giet je het vlierbloesem-limoenmengsel best door een zeef voor je het aan de yoghurt toevoegt. Anders blijft de zeste erin, en dat geeft een minder aangenaam mondgevoel.
Maak dit recept minstens 2u en maximaal 1 dag op voorhand. Gelatine heeft tijd nodig om op te stijven. Begin daarom minstens 2 uur op voorhand. Maak de yoghurtmousse echter ook niet langer dan 1 dag op voorhand, want gelatine blijft nog een tijdje verder opstijven, waardoor de mousse té vast zou kunnen worden. Even plannen dus.