Ga terug
Hapje met asperges, geitenkaas en muntgremolata / www.eenlepeltjelekkers.be

Hapje met asperges, geitenkaas en muntgremolata

Dit hapje met asperges, opgeklopte geitenkaas en frisse muntgremolata is eenvoudig te maken, maar geeft toch een echte smaakexplosie. Romige geitenkaas, frisse asperges en kruidige muntgremolata combineren perfect tot een origineel aperitiefhapje.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min
Gang Borrelhapje, Lunch
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 12 toastjes

Equipment

  • foodprocessor of handmixer
  • braadpan

Ingrediënten
  

  • 1/2 ciabatta
  • scheutje olijfolie
  • 2 teentjes look gepeld
  • 150 g groene aspergepunten
  • peper en zout

Voor de opgeklopte geitenkaas

  • 150 g zachte geitenkaas type chavroux
  • 75 g roomkaas natuur type st môret
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie

Voor de muntgremolata

  • 4 takjes munt alleen de blaadjes
  • 1 citroen alleen de zeste

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de ciabatta in een crostini, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
    Broodjes besprenkelen met olijfolie en roosteren / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Bak in tien minuten goudbruin in de oven.
  • Neem uit de oven en wrijf in met look. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur.
  • Bak er de asperges in aan tot licht geroosterd. Kruid bij met peper en zout
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Voor de opgeklopte geitenkaas

  • Doe geitenkaas, roomkaas, citroensap en olijfolie in de pot van de foodprocessor en kruid bij met zwarte peper.
  • Laat de machine draaien tot je een romig mengsel krijgt. Als je geen foodprocessor hebt, kan je alles ook met een handmixer opkloppen.
    Opgeklopte geitenkaas / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Zet in de koelkast tot gebruik.

Voor de muntgremolata

  • Hak de munt fijn.
  • Rasp er de citroenzeste bij en meng.
    Muntgremolata / www.eenlepeltjelekkers.be

Om te serveren

  • Je kan dit ofwel op de geroosterde broodjes, of gewoon op een bord (zodat iedereen zijn eigen toastje kan maken) serveren.
  • Begin met de opgeklopte geitenkaas, en drapeer er de asperges op.
  • Strooi er tot slot de muntgremolata over.
  • Serveer.
Trefwoord aperitiefhapje, asperge, ciabatta, citroen, crostini, geitenkaas, hapje, munt, olijfolie, stokbrood, toast