Ga terug
Pasta met tomaat en scampi_staand / www.eenlepeltjelekkers.be

Pasta met tomaat en scampi

Deze pasta met tomaat en scampi is snel klaar, gebruikt maar weinig ingrediƫnten maar zorgt toch voor een feestje op je bord. Snel en makkelijk!
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 g linguine of andere lange pasta
  • 24 middelgrote scampi +/- 400 g, gepeld en ontdarmd
  • 1 klontje boter
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • 1 citroen zeste en sap apart
  • 1 teentje look geperst
  • 1 tl harissa indien gewenst
  • 100 ml cognac
  • 400 g tomatenblokjes blik
  • 150 ml volle room
  • 5 stengels platte peterselie alleen de blaadjes, fijngehakt

Instructies
 

  • Kook de linguine gaar in flink gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Dep de scampi goed droog.
  • Verhit de boter samen met een scheutje olijfolie in een grote sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Bak er de scampi aan beide zijden goudbruin in aan en kruid royaal met peper en zout. De scampi moeten nog niet gaar zijn, een bruin korstje is genoeg.
    Scampi's bakken met look en citroenzeste / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Voeg citroenzeste, look en harissa (als je die gebruikt) toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus met citroensap en cognac en laat bijna volledig verdampen.
  • Voeg de tomatenblokjes en room toe en laat enkele minuten doorkoken.
  • Roer er de peterselie door.
  • Giet de pasta af en meng met de saus. Kruid royaal bij met zwarte peper van de molen.
  • Serveer de pasta met tomaat en scampi.
Trefwoord citroen, pasta, peterselie, room, scampi, tomaat