Ga terug
+ servings
Visovenschotel van Jamie / www.eenlepeltjelekkers.be

Visovenschotel van Jamie

Deze visovenschotel is heerlijke comfort food: makkelijk te maken, hartig en vullend. Met een zijdezachte saus, kaas en een krokant korstje van aardappelpuree.
3.60 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Brits
Porties 4 personen

Equipment

  • 2 kookpotten
  • ovenschotel

Ingrediënten
  

  • 5 grote aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 klontje boter
  • melk
  • 2 eieren
  • 200 g babyspinazie
  • olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 wortel in stukjes gesneden
  • 3 dl lichte culinaire room 20% vetgehalte
  • 2 handenvol parmezaanse kaas geraspt
  • 1 citroen uitgeperst
  • 1 tl mosterd
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 350 g visfilets zoals zalm, schelvis, kabeljauw, in blokjes
  • 150 g gerookte forel
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 230 °C.
  • Kook de aardappels gaar in gezouten water.
    Kook de aardappels gaar / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Leg de eieren erbij en laat 8 minuten meekoken. Laat ze nadien afkoelen in koud water.
  • Giet de aardappels af en pureer met boter en melk tot een smeuïge puree. Kruid naar smaak bij met peper, zout en nootmuskaat.
  • Stoom intussen de spinazie gaar (of stoof aan in een klontje boter) tot geslonken.
  • Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Pel de eieren en snijd in vieren.
  • Bak de ui en wortel ongeveer 5 minuten in een scheutje olijfolie op laag vuur.
    Stoof ui en wortel aan / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Voeg de room toe en breng aan de kook.
  • Neem van het vuur en roer er parmezaan, citroensap, mosterd en peterselie door.
  • Kruid naar smaak bij met peper en zout.
    Kruid de saus met peper en zout / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Verdeel de spinazie en eieren over een ovenschotel.
  • Verdeel er de visfilets en gerookte forel over.
    Vis in de ovenschaal leggen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Giet de saus over de vis.
    Saus over vis scheppen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Schep er de puree op.
    Schep er de puree op / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Zet de schaal 25 à 30 minuten in de oven tot de puree goudbruin is.
  • Serveer.
Trefwoord aardappel, aardappelpuree, comfort food, ovenschotel, parmezaan, peterselie, room, spinazie, vis
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!