Ga terug
Kip met marsala en dragon / www.eenlepeltjelekkers.be

Kip met marsala en dragon

Deze kip met marsala en dragon past zowel op een doordeweekse dag als een etentje. Dragon zorgt voor een frisse toets; marsala geeft voldoende warmte.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • scheutje olijfolie
  • 600 g kippenboutfilet in repen gesneden
  • zwarte peper van de molen en zeezout
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 ui gepeld en fijngehakt
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 rode paprika's schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 250 g kastanjechampignons schoongemaakt en in kwarten gesneden
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 150 ml marsala
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml lichte room
  • 3 el ketchup
  • 6 takjes dragon alleen de blaadjes, gehakt

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok op middelhoog vuur.
  • Bak er de kippenblokjes goudbruin in aan. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  • Schep uit de pan en verlaag het vuur.
  • Fruit ui en look in dezelfde pan tot glazig.
  • Voeg de paprika toe en bak even mee.
  • Doe er dan ook de champignons bij en roerbak tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg er de kip opnieuw aan toe, lepel er de tomatenpuree bij en bestuif met bloem.
  • Bak 2 minuten mee.
  • Blus met de marsala en laat grotendeels verdampen.
  • Giet er nu de bouillon, room en ketchup bij, en breng zachtjes aan de kook.
  • Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Neem van het vuur en roer er de dragon door.
  • Serveer de kip met marsala en dragon.
Trefwoord champignong, dragon, kip, marsala, paprika, room