Deze bruschetta met feta, sinaasappel en ham is een fris hapje voor bij het aperitief, of een originele lunch. De combinatie van zoet, zout, fris en romig is een echte opkikker.
2sinaasappelsgebruik bloedsinaasappels in het seizoen
4snedengedroogde hambijv. Ganda ham
4-taltakjesmuntalleen de blaadjes
parmezaan
zwarte pepervan de molen
Direct in je mandje bij
Instructies
Voor de fetacrème
Mix alle ingrediënten voor de de fetacrème glad in de foodprocessor.
Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Voor de bruschetta
Rooster het brood goudbruin in de broodrooster of oven.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Schil de sinaasappels: snijd er eerst de boven- en onderzijde af. Zet ze nu recht op een snijplank en snijd er met een aardappelmesje de schil en het witte vlies af.
Laat de fetacrème lang genoeg mixen. Ik maak hem zelf in de foodprocessor: voeg gewoon alle ingrediënten toe en laat de machine het werk doen. Laat draaien tot de crème smeuïg, glad en luchtig is. Heb je geen foodprocessor, gebruik dan een staafmixer.
Schil de sinaasappels met een mes. Pel ze niet gewoon, zoals je met een mandarijntje zou doen, maar snijd er mooi de schil én het witte vlies af. Dat zorgt voor een minder bitter en verfijnder resultaat.
Gebruik lekker brood en kwalitatieve ham. Bij eenvoudige recepten met weinig ingrediënten is kwaliteit nóg belangrijker. Kies dus voor een lekker brood van de warme bakker, en ham zonder chemische toevoegingen.
Beleg de bruschetta vlak voor het serveren. Doordat de fetacrème vrij smeuïg is, kan je deze best pas net voordat je gaat eten op de broodjes smeren. Als je dit als lunch wilt meenemen, neem dan de ingrediënten mee in aparte potjes en beleg je boterham ter plaatse.
Trefwoord feta, ham, munt, parmezaan, plattekaas, sinaasappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!