Ga terug
+ servings
Vietnamese noedels met filet pur / www.eenlepeltjelekkers.be

Vietnamese noedels met filet pur

Deze Vietnamese noedels met filet pur zijn snel klaar, eenvoudig te bereiden en lekker gezond. De saus zorgt voor pit, de groenten maken het gerecht fris en licht.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Vietnamees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de saus

  • 1 rode chili steelaanzet & zaadlijsten verwijderd
  • 1 teentje look gepeld
  • 1 el gember geraspt
  • 1,5 el suiker
  • 3 el water
  • 2 el limoensap
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el vissaus

Voor de steak

  • 300 g filet pur kamertemperatuur
  • 2 tl sesamolie
  • peper en zout naar smaak

Erbij

  • 250 g rijstnoedels gaar
  • 2 wortels geschild en in linten getrokken met een dunschiller
  • 200 g sojascheuten gespoeld
  • 1 bosje lente-ui schoongemaakt en fijngehakt
  • 1 bosje koriander fijngehakt
  • 1 limoen in partjes

Instructies
 

Maak eerst de saus.

  • Hak de chilipeper fijn en pers de look. 

  • 
Meng met gember, suiker, water, limoensap, rijstazijn en vissaus.
    Saus inkoken / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Verwarm op zacht vuur tot de suiker gesmolten is.
 
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Bereid de filet pur.

  • Dep de filet pur droog en wrijf in met sesamolie.
    Ingrediënten Vietnamese noedels met filet pur / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Kruid royaal met peper en zout.
  • Schroei in een hete pan tot alle zijden goudbruin zijn.
  • Laat even rusten en snijd in dunne plakjes.

Om te serveren.

  • Verdeel het vlees over 4 borden en garneer met rijstnoedels, wortels, sojascheuten, lente-ui, koriander, limoen en de saus.
  • Serveer de Vietnamese noedels met filet pur.
Trefwoord gember, koriander, limoen, noedels, rundvlees, steak, wortel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!