Ga terug
+ servings
Thaise wortelsoep met koriander / www.eenlepeltjelekkers.be

Thaise wortelsoep met koriander

Deze Thaise wortelsoep is licht en gezond, maar toch pittig, aromatisch en bovenal troostrijk. Snel op tafel, verrassend van smaak: net wat je nodig hebt!
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Soep, Voorgerecht
Keuken Thais
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • scheutje arachideolie
  • 5 witte uien schoongemaakt, gehalveerd en in halve maantjes gesneden
  • snuifje fijn zeezout
  • 1 teentje look geperst
  • 5 cm gember geraspt
  • 1 bos koriander alleen de stelen, grof gehakt
  • 1 el rode currypasta
  • 1 kg wortels schoongemaakt en in rondjes gesneden
  • 1 courgette geschild, zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 5 limoenblaadjes

Voor de afwerking

  • 1 bos koriander alleen de blaadjes, fijn gesneden
  • 2 lente-uitjes schoongemaakt en in fijne ringen gesneden
  • 1 rode chilipeper zaadlijsten en steelaanzet verwijderd, fijngehakt
  • 1 limoen in dunne plakjes
  • 100 ml kokosmelk

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olie in een soeppot.
    Ingrediënten Thaise wortelsoep / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Fruit er de uien in aan op laag vuur. Bestuif met een snuifje zeezout: hierdoor laten de uien hun vocht los en worden ze gemakkelijker zacht en zoet. Geef ze voldoende tijd, zodat ze boterzacht en licht gekleurd zijn.
  • Voeg look, gember, korianderstelen en currypasta toe en bak even mee tot het mengsel heerlijk begint te geuren. Dat duurt enkele minuten.
  • Voeg nu de wortels en courgette toe, en bak mee tot alle stukjes een beetje olie en warmte gekregen hebben.
  • Giet de bouillon erbij, en gooi ook citroengras en limoenblaadjes in de pot.
  • Laat 30 minuten op zacht vuur koken.
  • Vis met een vork het citroengras en de limoenblaadjes (het zijn er 5) uit de soep. Mix fijn met een staafmixer of in de blender. Die laatste geeft een nóg romiger resultaat.
  • Verdeel de soep over 4 borden en garneer met koriander, lente-ui, chili, limoen en kokosmelk.
  • Serveer de Thaise wortelsoep.
Trefwoord courgette, kokosmelk, koriander, wortel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!