Ga terug
Supergemakkelijk brood zonder kneden / www.eenlepeltjelekkers.be

Supergemakkelijk brood zonder kneden

Dit brood zonder kneden is supergemakkelijk om klaar te maken, en toch krijg je een heerlijk rustiek brood met een krokante korst.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Brood
Keuken Belgisch
Porties 1 brood

Equipment

  • een gietijzeren stoofpot met deksel (diameter +/- 20 cm)

Ingrediënten
  

  • 410 g tarwebloem
  • 350 ml water
  • 2,5 tl instant gist
  • 1,5 tl fijn zeezout

Instructies
 

  • Roer bloem, water, gist en zout door elkaar in een grote kom met een houten lepel tot het deeg één geheel vormt.
  • Dek goed af met plasticfolie.
  • Laat minstens 12u rusten op kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 230 °C (boven- en onderwarmte) met je casserole (met deksel) erin.
  • Neem de pot uit de oven en leg er een vel bakpapier in.
  • Bebloem je handen en neem het deeg uit de kom.
  • Vorm er een bol van en laat in de casserole vallen.
    Deeg in warme casserole laten vallen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Dek af met het deksel en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Neem de pot uit de oven.
  • Neem er voorzichtig het brood uit en verwijder het bakpapier.
  • Bak nog 15 minuten in de oven op het rooster.
  • Neem uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
  • Serveer het supergemakkelijk brood zonder kneden.
Trefwoord brood, brood zonder kneden