Ga terug
Witte tiramisu met plattekaas en rum / www.eenlepeltjelekkers.be

Witte tiramisu met plattekaas en rum

Deze witte tiramisu met plattekaas en rum is lichter en frisser dan het origineel, maar minstens even lekker. Snel en makkelijk: het perfecte feestdessert.
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Gang Nagerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 100 g suiker
  • 3 eidooiers
  • 200 g mascarpone
  • 400 g volle plattekaas
  • 2 el lichte zure room
  • 2 eiwitten
  • snuifje zout
  • 150 ml witte rum
  • 200 ml volle melk

Voor de afwerking

  • 1 pak lange vingerkoekjes 200 g
  • wittechocoladeschilfers
  • enkele aalbessen
  • enkele blaadjes munt

Instructies
 

  • Klop suiker en eidooiers met de mixer tot je een witte massa bekomt.
    Plattekaas, zure room, eieren, witte chocolade, munt en aalbessen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Klop er de mascarpone door, en mix verder tot je een gladde crème zonder klonters bekomt.
  • Roer er plattekaas en zure room door.
  • Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf in een vetvrije kom en spatel door de crème.
  • Meng rum en melk en schenk in een diep bord.
  • Doop er de lange vingers in tot ze goed doorweekt zijn maar niet uit elkaar vallen.
  • Schep een laag van het plattekaasmengsel in 6 potjes.
  • Beleg met lange vingers.
  • Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig met plattekaas.
  • Garneer met witte chocolade, aalbessen en munt, en laat minstens 2u, maar liefst een hele nacht, opstijven in de koelkast.
  • Serveer de witte tiramisu met plattekaas en rum.
    Witte tiramisu met plattekaas en rum close-up / www.eenlepeltjelekkers.be

Notities

Voorbereiden: dit dessert kan je volledig vooraf bereiden.
Trefwoord feestrecept, kerstkoken, kwark, plattekaas, rum, witte chocolade