Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witte tiramisu met plattekaas en rum
Deze witte tiramisu met plattekaas en rum is lichter en frisser dan het origineel, maar minstens even lekker. Snel en makkelijk: het perfecte feestdessert.
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Nagerecht
Keuken
Belgisch, Italiaans
Porties
6
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
100
g
suiker
3
eidooiers
200
g
mascarpone
400
g
volle plattekaas
2
el
lichte zure room
2
eiwitten
snuifje zout
150
ml
witte rum
200
ml
volle melk
Voor de afwerking
1
pak lange vingerkoekjes
200 g
wittechocoladeschilfers
enkele aalbessen
enkele blaadjes munt
Direct in je mandje bij
Instructies
Klop suiker en eidooiers met de mixer tot je een witte massa bekomt.
Klop er de mascarpone door, en mix verder tot je een gladde crème zonder klonters bekomt.
Roer er plattekaas en zure room door.
Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf in een vetvrije kom en spatel door de crème.
Meng rum en melk en schenk in een diep bord.
Doop er de lange vingers in tot ze goed doorweekt zijn maar niet uit elkaar vallen.
Schep een laag van het plattekaasmengsel in 6 potjes.
Beleg met lange vingers.
Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig met plattekaas.
Garneer met witte chocolade, aalbessen en munt, en laat minstens 2u, maar liefst een hele nacht, opstijven in de koelkast.
Serveer de witte tiramisu met plattekaas en rum.
Notities
Voorbereiden
: dit dessert kan je volledig vooraf bereiden.
Trefwoord
feestrecept, kerstkoken, kwark, plattekaas, rum, witte chocolade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!