Ga terug
Knolseldersoep met appel en walnoot / www.eenlepeltjelekkers.be

Knolseldersoep met appel en walnoten

Deze knolseldersoep met appel wordt afgewerkt met walnoot, kervel en gedroogd rundvlees. Zo krijg je een feestelijk voorgerecht dat toch snel te maken is.
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Gang Soep, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien schoongemaakt en gepeld
  • 2 teentjes look gepeld
  • 4 stengels bleekselder schoongemaakt
  • klontje boter
  • 1 bouquet garni van een 5-tal takjes tijm en 1 laurierblad samengebonden
  • 1 knolselder schoongemaakt en geschild
  • 2 boskoop appels geschild en klokhuis verwijderd
  • 1 l gevogeltefond
  • 250 ml volle room min. 30% vetgehalte
  • witte peper en fijn zeezout

Voor de afwerking

  • 1 granny smith appel in staafjes gesneden
  • 3 sneetjes gedroogd rundvlees bijv. rubia gallega of bresaola, in reepjes gesneden
  • enkele walnoten gehakt
  • enkele takjes kervel alleen de blaadjes
  • olijfolie
  • room licht opgeklopt
  • zwarte peper van de molen

Instructies
 

  • Hak uien, look en selder grof.
    Groenten snijden / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof er de groenten samen met het bouquet garni in aan. Laat niet kleuren.
  • Snijd intussen de knolselder en appels in stukken.
  • Voeg ze toe aan het uimengsel en stoof even mee tot ze licht glazig worden.
  • Bevochtig met gevogeltefond tot de groenten nét onderstaan.
  • Breng aan de kook en laat in 30 minuten gaar koken.
  • Verwijder het bouquet garni en mix de soep samen met de room glad.
  • Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.

Voor de afwerking.

  • Verdeel de soep over 4 borden.
  • Garneer met appel, rundvlees, walnoten en kervel.
  • Besprenkel met olijfolie en schep er hier en daar en toefje room op.
  • Werk af met zwarte peper van de molen.
    Knolseldersoep in glazen potjes_liggend / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Serveer de knolseldersoep met appel en walnoot.

Notities

Voorbereiden: Je kan de soep volledig vooraf maken en eventueel zelfs invriezen tot gebruik. In dat geval voeg je de room best pas toe na het ontdooien.
Trefwoord appel, feestrecept, knolselder