Deze knolseldersoep met appel wordt afgewerkt met walnoot, kervel en gedroogd rundvlees. Zo krijg je een feestelijk voorgerecht dat toch snel te maken is.
3sneetjesgedroogd rundvleesbijv. bresaola, of filet d'anvers, in reepjes gesneden
enkele walnotengehakt
enkele takjes kervelalleen de blaadjes
olijfolie
roomlicht opgeklopt
zwarte pepervan de molen
Direct in je mandje bij
Instructies
Hak uien, look en selder grof.
Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof er de groenten samen met het bouquet garni in aan. Laat niet kleuren.
Snijd intussen de knolselder en appels in stukken.
Voeg ze toe aan het uimengsel en stoof even mee tot ze licht glazig worden.
Bevochtig met gevogeltefond tot de groenten nét onderstaan.
Breng aan de kook en laat in 30 minuten gaar koken.
Verwijder het bouquet garni en mix de soep samen met de room glad.
Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
Voor de afwerking.
Verdeel de soep over 4 borden.
Garneer met appel, rundvlees, walnoten en kervel.
Besprenkel met olijfolie en schep er hier en daar en toefje room op.
Werk af met zwarte peper van de molen.
Serveer de knolseldersoep met appel en walnoot.
Notities
Voorbereiden: Je kan de soep volledig vooraf maken en eventueel zelfs invriezen tot gebruik. In dat geval voeg je de room best pas toe na het ontdooien.
Trefwoord appel, feestrecept, knolselder
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!