Ga terug
Thaise tonijntartaar met mango / www.eenlepeltjelekkers.be

Thaise tonijntartaar met mango

Deze Thaise tonijntartaar met mango is het ideale voorgerecht: fris, licht en snel klaar. Hij kan daarenboven vooraf voorbereid worden.
Voorbereidingstijd 35 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 45 min
Gang Voorgerecht
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 tonijnsteaks van elk zo’n 150 g (kies duurzame tonijn met MSC label)
  • 1 rijpe mango geschild
  • 4 mini-komkommers gewassen
  • 4 lente-uien schoongemaakt
  • 1 rijpe avocado geschild en pit verwijderd
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 cm verse gember
  • 1/2 rode chilipeper steelaanzet en zaadlijsten verwijderd
  • 1 bos koriander
  • 5- tal takjes munt alleen de blaadjes
  • 2 tl sesamzaad ik nam een mix van wit & zwart sesamzaad
  • 1 tl fleur de sel
  • voor de afwerking: prei- of radijsscheuten of wakame (zeewiersalade)
  • voor erbij: geroosterd stokbrood

Voor de dressing

  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl rietsuiker
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 rode chilipeper steelaanzet en zaadlijsten verwijderd

Instructies
 

  • Snijd de tonijnsteaks, mango en komkommer in gelijke blokjes en de lente-ui in ringetjes. Meng met een lepel.
    Ingrediënten Thaise tonijntartaar / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Snijd de avocado in blokjes, schep om met het limoensap en meng met de tonijn. Rasp er de gember bij.
  • Hak chilipeper, koriander en munt fijn (hou eventueel enkel blaadjes apart voor de garnering) en roer samen met sesamzaad en fleur de sel door de tartaar.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Hou je niet van scherp, laat de chilipeper dan weg.
    Dressing maken / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Verdeel de tonijntartaar over 4 borden in serveerringen. Druk lichtjes aan en verwijder de ringen.
  • Garneer met de scheuten of wakame en achtergehouden korianderblaadjes.
  • Sprenkel er op het einde de dressing over.
  • Serveer de Thaise tonijntartaar met mango met geroosterd stokbrood.
    Thaise tonijntartaar / www.eenlepeltjelekkers.be

Notities

Voorbereiden: maak de tartaar en dressing vooraf. Hou de met limoen omgeschepte avocado wel apart van de andere ingrediënten, want anders "gaart" het zuur van de limoen de tonijn, en dat geeft een heel andere textuur.
Trefwoord feestrecept, koriander, limoen, mango, tartaar, tonijn