Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
–
+
servings
Eenvoudig dessert met mango en passievrucht
Dit eenvoudig dessert met mango en passievrucht staat in 20 minuten op tafel, maar ziet er toch mooi uit. Leuk voor een etentje!
3
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
min
Bereidingstijd
10
min
Totale tijd
30
min
Gang
Nagerecht
Keuken
Belgisch
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
1/2
mango
geschild en pit verwijderd
6
passievruchten
100
g
granaatappelpitten
250
ml
volle room
min. 33% vet, goed gekoeld
60
ml
cointreau
(+/- 4 el)
sap van 2 limoenen
50
g
fijne kristalsuiker
16
kleine meringues
(+/- 100 g)
verse kokosnoot
muntblaadjes
Instructies
Voorbereiding.
Snijd de mango in fijne blokjes.
Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees bij de mango.
Roer er ook de granaatappelpitten door.
Meng room, cointreau, limoensap en suiker in een maatbeker.
Klopt met een elektrische mixer op tot yoghurtdikte.
Zet koel weg tot gebruik.
Afwerking.
Verdeel een laagje room over 4 glazen.
Lepel er wat fruit op.
Leg er 2 meringues op.
Maak zo nog een laag.
Schep er opnieuw room en fruit op.
Werk af met verse kokosnoot en muntblaadjes.
Serveer het eenvoudig dessert met mango, passievrucht en limoen.
Trefwoord
cointreau, dessert, granaatappel, mango, meringue, passievrucht, room, syllabub, zure room
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!