Eenvoudig dessert met mango en passievrucht
Dit eenvoudig dessert met mango en passievrucht staat in 20 minuten op tafel, maar ziet er toch mooi uit. Leuk voor een etentje!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Nagerecht
Keuken Belgisch
- 1/2 mango geschild en pit verwijderd
- 6 passievruchten
- 100 g granaatappelpitten
- 250 ml volle room min. 33% vet, goed gekoeld
- 60 ml cointreau (+/- 4 el)
- sap van 2 limoenen
- 50 g fijne kristalsuiker
- 16 kleine meringues (+/- 100 g)
- verse kokosnoot
- muntblaadjes
Direct in je mandje bij
Voorbereiding.
Snijd de mango in fijne blokjes.
Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees bij de mango.
Roer er ook de granaatappelpitten door.
Meng room, cointreau, limoensap en suiker in een maatbeker.
Klopt met een elektrische mixer op tot yoghurtdikte.
Zet koel weg tot gebruik.
Afwerking.
Verdeel een laagje room over 4 glazen.
Lepel er wat fruit op.
Leg er 2 meringues op.
Maak zo nog een laag.
Schep er opnieuw room en fruit op.
Werk af met verse kokosnoot en muntblaadjes.
Serveer het eenvoudig dessert met mango, passievrucht en limoen.
Trefwoord cointreau, dessert, granaatappel, mango, meringue, passievrucht, room, syllabub, zure room