Ga terug
+ servings
Eenvoudig dessert met mango en passievrucht / www.eenlepeltjelekkers.be

Eenvoudig dessert met mango en passievrucht

Dit eenvoudig dessert met mango en passievrucht staat in 20 minuten op tafel, maar ziet er toch mooi uit. Leuk voor een etentje!
4 van 19 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 mango geschild en pit verwijderd
  • 6 passievruchten
  • 100 g granaatappelpitten
  • 250 ml volle room min. 33% vet, goed gekoeld
  • 60 ml cointreau (+/- 4 el)
  • sap van 2 limoenen
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 16 kleine meringues (+/- 100 g)
  • verse kokosnoot
  • muntblaadjes

Instructies
 

Voorbereiding.

  • Snijd de mango in fijne blokjes. 
    Ingrediënten eenvoudig dessert / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees bij de mango. 
  • Roer er ook de granaatappelpitten door. 
  • Meng room, cointreau, limoensap en suiker in een maatbeker. 
    Room opkloppen met cointreau, limoen en suiker / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Klopt met een elektrische mixer op tot yoghurtdikte. 
  • Zet koel weg tot gebruik. 

Afwerking.

  • Verdeel een laagje room over 4 glazen. 
  • Lepel er wat fruit op. 
  • Leg er 2 meringues op. 
  • Maak zo nog een laag. 
  • Schep er opnieuw room en fruit op. 
  • Werk af met verse kokosnoot en muntblaadjes. 
  • Serveer het eenvoudig dessert met mango, passievrucht en limoen. 
Trefwoord cointreau, dessert, granaatappel, mango, meringue, passievrucht, room, syllabub, zure room
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!