Ga terug
Panna cotta met ahornsiroop en peer 2 kommetjes / www.eenlepeltjelekkers.be

Panna cotta met ahornsiroop en peer

Deze panna cotta met ahornsiroop en peer is snel, makkelijk en smaakvol. Een heerlijk feestdessert dat je volledig vooraf kan maken.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Nagerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 7,5 g gelatineblaadjes (dat zijn 4,5 gelatineblaadjes van dr. Oetker)
  • 500 ml volle room (min. 33% vetgehalte)
  • 100 ml ahornsiroop
  • 3 peren geschild en klokhuis verwijderd
  • ½ vanillestok
  • een klontje boter
  • sap van ½ citroen
  • 50 g pecannoten
  • 1 el kristalsuiker
  • ¼ tl fijn zeezout
  • enkele blaadjes munt

Instructies
 

Maak eerst de panna cotta.

  • Laat de gelatineblaadjes minstens 5 minuten weken in koud water. Laat goed uitlekken.
    Ingrediënten panna cotta met ahornsiroop / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Verwarm room en ahornsiroop samen op laag vuur. Laat niet koken.
  • Neem van het vuur en los er de uitgelekte gelatine in op.
  • Verdeel over de schaaltjes en laat minstens 4 u opstijven in de koelkast.

Bereid de garnituren.

  • Snijd de peren in kwarten, en snijd elk kwart in 3 repen. Snijd nu in blokjes.
    Peren in blokjes snijden / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Schraap het merg uit de vanillestok.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak er de blokjes peer samen met vanillemerg en -stok kort in aan.
  • Blus met citroensap toe en neem van het vuur.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Rooster de pecannoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg suiker en zout toe, en laat zachtjes karamelliseren.
  • Neem van het vuur zodra de suiker gesmolten is.
  • Stort uit op een bord en laat volledig afkoelen.
  • Hak fijn.

Werk de panna cotta af.

  • Neem de panna cotta een half uur voor het serveren uit de koelkast.
  • Verdeel er de peer en pecannoten over.
  • Werk af met enkele muntblaadjes
  • Serveer de panna cotta met ahornsiroop en peer.
    Panna cotta met ahornsiroop en peer lepel / www.eenlepeltjelekkers.be

Notities

Voorbereiden: je kan dit volledig vooraf bereiden. De panna cotta met ahornsiroop en de gekaramelliseerde noten kan je de dag voordien maken, de peren de dag zelf (bewaar ze op kamertemperatuur, zie de tips hierboven).
Trefwoord ahornsiroop, dessert, feestrecept, munt, panna cotta, pecannoten, peer