Ga terug
+ servings
Chili ovenschotel met cheddar, afgewerkt met avocado, koriander, chili, rode ui en zure room

Chili ovenschotel met cheddar

Deze chili ovenschotel is origineel en verwarmend. Serveer met avocado en zure room. Een echte smaakbom!
5 van 4 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Kook- en baktijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht, Vegetarisch
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Equipment

  • kookpot met dikke bodem
  • ovenschaal
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 2 teentjes look gepeld
  • 2 rode uien gepeld en schoongemaakt
  • 1 rode chili steelaanzet en zaadlijsten verwijderd
  • 2 paprika's rood en geel, schoongemaakt, steelaanzet en zaadlijsten verwijderd
  • olijfolie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder zoet of gerookte
  • 1 kaneelstokje
  • 250 g vegetarisch gehakt of gewoon gehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 200 ml water
  • 400 g rode bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g maïs uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1/2 theelepel fijn zeezout
  • 1 bosje koriander
  • 4 tortillawraps volkoren
  • 150 g geraspte cheddar

Om te serveren

  • zure room
  • koriander
  • avocado
  • rode ui in ringen (optioneel)
  • rode chilipeper in ringen (optioneel)

Instructies
 

  • Pers de look, snijd de rode ui grof en de chilipeper fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot met dikke bodem.
  • Voeg er look, ui en chilipeper aan toe. Doe er ook komijn, koriander, paprikapoeder en kaneel bij.
  • Laat stoven tot de uien zacht zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul. Als je vegetarisch gehakt gebruikt, moet je hier misschien wat extra olie toevoegen.
  • Schep er ook de tomatenpuree bij en bak even mee.
  • Voeg tomatenblokjes, water, bonen, maïs en zout aan toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Proef en kruid naar smaak bij met extra zout en/of peper.
  • Verwarm intussen de oven voor op 220 °C.
  • Lepel 1/4 van de chili in de ovenschaal.
  • Beleg met tortillawraps. Snijd de wraps bij zodat je de chili in 1 enkele laag kan bedekken.
  • Herhaal tot alle chili is opgebruikt. Je kan 4 lagen maken.
  • Strooi er de cheddar over.
  • Schuif in de oven en bak in 20 minuten goudbruin.
  • Serveer de chili ovenschotel met zure room, koriander, avocado, rode ui en chili.

Notities

  • Voorbereiden: Je kant deze chili ovenschotel met cheddar helemaal vooraf bereiden. Volg alle stappen tot en met stap 13. 
  • Invriezen: Je kan deze ovenschotel ook makkelijk invriezen. Volg alle stappen tot en met stap 13. Dek goed af en vries in. Zorg dat de schotel helemaal ontdooid is voor je hem in de oven schuift. 
  • Afbakken ingevroren of voorbereide schotel: Laat de chili ovenschotel eerst een half uurtje op kamertemperatuur komen. Bak nu 30 minuten in de voorverwarmde oven. Mocht de kaas te bruin worden, kan je de schotel afdekken met aluminiumfolie.
Trefwoord bonen, cheddar, chili, gehakt, kaas, koriander, maïs, ovenschotel, paprika, rode bonen, rode ui, tomaat, tortilla
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!