Pers de look, snijd de rode ui grof en de chilipeper fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot met dikke bodem.
Voeg er look, ui en chilipeper aan toe. Doe er ook komijn, koriander, paprikapoeder en kaneel bij.
Laat stoven tot de uien zacht zijn.
Voeg het gehakt toe en bak rul. Als je vegetarisch gehakt gebruikt, moet je hier misschien wat extra olie toevoegen.
Schep er ook de tomatenpuree bij en bak even mee.
Voeg tomatenblokjes, water, bonen, maïs en zout aan toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Proef en kruid naar smaak bij met extra zout en/of peper.
Verwarm intussen de oven voor op 220 °C.
Lepel 1/4 van de chili in de ovenschaal.
Beleg met tortillawraps. Snijd de wraps bij zodat je de chili in 1 enkele laag kan bedekken.
Herhaal tot alle chili is opgebruikt. Je kan 4 lagen maken.
Strooi er de cheddar over.
Schuif in de oven en bak in 20 minuten goudbruin.
Serveer de chili ovenschotel met zure room, koriander, avocado, rode ui en chili.