Zeebaars met geroosterde groenten
Deze zeebaars met geroosterde groenten is eenvoudig te maken, maar geeft je toch een restaurant-gevoel. Met wortel, courgette en paprika.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Belgisch
- 4 zeebaarsfilets of filet van andere witte vis
- olijfolie
- peper en zout
- 4 wortels geschild en uiteinden verwijderd
- 1 courgette gewassen en uiteinden verwijderd
- 2 paprika's gewassen en zaadlijsten verwijderd
- 600 g krieltjes gewassen
- 2 eetlepels lookolie
- 1 eetlepels gedroogde tijm
Voor de salsa
- 5 grote stengels platte peterselie alleen de blaadjes
- 2 eetlepels kappertjes uitgelekt
- 1 citroen alleen de zeste
Direct in je mandje bij
Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht)
Snijd de wortels in de lengte in 4 en dan in stukjes van +/- 5 cm.
Snijd ook de courgette en paprika in de lengte in 4, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van +/- 1 cm.
Snijd ook de krieltjes in kwarten.
Meng wortels, courgette, paprika en krieltjes met lookolie en tijm. Kruid royaal met peper en zout.
Schep in een ovenschaal en rooster 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Voor de afwerking
Kruid de zeebaarsfilets aan beide zijden met peper en zout.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak er de filets op het vel goudbruin in aan.
Keer om en bak nog 1 minuut.
Verdeel de geroosterde groenten over 4 borden.
Leg er de zeebaarsfilets bij.
Werk af met de salsa.
Serveer de zeebaars met geroosterde groenten
Trefwoord aardappel, courgette, krieltjes, paprika, peterselie, peterseliewortel, schelvis, zeebaars