Ga terug
+ servings
Zeebaars met geroosterde groenten / www.eenlepeltjelekkers.be

Zeebaars met geroosterde groenten

Deze zeebaars met geroosterde groenten is eenvoudig te maken, maar geeft je toch een restaurant-gevoel. Met wortel, courgette en paprika.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • pan

Ingrediënten
  

  • 4 zeebaarsfilets of filet van andere witte vis
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 wortels geschild en uiteinden verwijderd
  • 1 courgette gewassen en uiteinden verwijderd
  • 2 paprika's gewassen en zaadlijsten verwijderd
  • 600 g krieltjes gewassen
  • 2 eetlepels lookolie
  • 1 eetlepels gedroogde tijm

Voor de salsa

  • 5 grote stengels platte peterselie alleen de blaadjes
  • 2 eetlepels kappertjes uitgelekt
  • 1 citroen alleen de zeste

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht)
  • Snijd de wortels in de lengte in 4 en dan in stukjes van +/- 5 cm.
  • Snijd ook de courgette en paprika in de lengte in 4, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van +/- 1 cm.
  • Snijd ook de krieltjes in kwarten.
  • Meng wortels, courgette, paprika en krieltjes met lookolie en tijm. Kruid royaal met peper en zout.
  • Schep in een ovenschaal en rooster 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak intussen de salsa.

  • Hak de peterselie en kappers fijn. Meng met citroenzeste.

Voor de afwerking

  • Kruid de zeebaarsfilets aan beide zijden met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak er de filets op het vel goudbruin in aan.
  • Keer om en bak nog 1 minuut.
  • Verdeel de geroosterde groenten over 4 borden.
  • Leg er de zeebaarsfilets bij.
  • Werk af met de salsa.
  • Serveer de zeebaars met geroosterde groenten
Trefwoord aardappel, courgette, krieltjes, paprika, peterselie, peterseliewortel, schelvis, zeebaars
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!