Ga terug
+ servings
Gevulde paprika met parelcouscous en rucola / www.eenlepeltjelekkers.be

Gevulde paprika met parelcouscous en rucola

Mijn gevulde paprika met parelcouscous en rucola zijn écht zomers: fris, aromatisch en zuiders. En ook nog snel en makkelijk te bereiden!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Vegetarisch
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Sauteuse

Ingrediënten
  

  • 4 puntpaprika's gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
  • peper en zout
  • pesto voor erbij

Voor de vulling

  • 120 g parelcouscous
  • 1 ui gepeld en schoongemaakt
  • 2 teentjes look gepeld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g rucola grof gehakt
  • 1 bol buffelmozzarella uitgelekt
  • 350 g gemengde kerstomaten
  • 150 g halfgedroogde tomaten
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Kook de parelcouscous gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
  • Snijd de ui fijn en pers de look.
  • Verhit de olijfolie in een pannetje op middelhoog vuur.
  • Voeg ui, look en een snuifje zout toe en laat stoven tot glazig maar niet gekleurd.
  • Voeg de rucola toe en stoof mee tot geslonken.
  • Meng het rucolamengsel met de parelcouscous.
  • Snijd de mozzarella in blokjes, halveer de kerstomaten en hak de halfgedroogde tomaten grof. Meng door de couscous.
  • Leg de puntparika's naast elkaar in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
  • Vul met het couscousmengsel.
  • Verdeel er de pijnboompitten over.
  • Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verdeel de puntpaprika's over 4 borden.
  • Geef er pesto bij.
  • Serveer de gevulde paprika met parelcouscous en rucola.
Trefwoord mozzarella, paprika, parelcouscous, pesto, pijnboompitten, puntpaprika, rucola, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!