Gnocchi met bruine boter en labneh
Deze gnocchi met bruine boter, labneh, boontjes en eieren is snel klaar, makkelijk te maken en toch heerlijk smaakvol. De moderne versie van een klassieker!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Belgisch
2 sjalotten gepeld en schoongemaakt 3 eetlepels witte wijnazijn peper en zout 500 g boontjes sperziebonen, peultjes, sugarsnaps of boterbonen 4 eieren 50 g gezouten boter 500 g aardappelgnocchi in het versvak van de supermarkt 100 g labneh of zure room 1 klein bosje bieslook fijngehakt
Direct in je mandje bij
Snijd de sjalotten in dunne ringen, meng met witte wijnazijn en 1/2 tl fijn zeezout.
Laat minstens 30 minuten marineren.
Kook de boontjes en eieren 5 minuten in flink gezouten water.
Giet af en laat de eieren afkoelen in koud water.
Smelt de boter in een pan op laag vuur en laat bruin worden (tot hij naar koekjes ruikt).
Kook de aardappelgnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af, laat even uitlekken in een vergiet en roer door de bruine boter.
Kruid royaal bij met peper en zout.
Verdeel de labneh over 4 borden.
Schep er de boontjes en gnocchi op.
Pel de eieren, halveer en schik op de borden.
Werk af met sjalot en bieslook.
Serveer de gnocchi met bruine boter en labneh.
Trefwoord boontjes, boter, eieren, labneh, melk, prinsessebonen, sperziebonen, vegetarisch