Pasta met asperges en scampi
Deze pasta met asperges en scampi smaakt op en top naar de lente: knapperige groenten, frisse kruiden en een fluweelachtige saus met een vleugje citroen. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Belgisch, Italiaans
500 g witte asperges 500 g groene asperges 2 eidooiers 200 ml lichte room < 10% vetgehalte 50 g parmezaanse kaas geraspt 1 citroen alleen de zeste 1/2 citroen alleen het sap 3 eetlepels gehakte tuinkruiden bijv. peterselie, bieslook, dille, kervel, ... 400 g penne of andere korte pasta 250 g doperwten diepvries of vers 1 scheutje olijfolie 500 g scampi gepeld en ontdarmd peper en zout
Direct in je mandje bij
Schil de witte asperges. Breek van alle asperges het houterige uiteinde af en snijd in schuine stukjes van +/- 1 cm breed.
Roer de eidooiers los met de room, kaas, citroenzeste en -sap en de tuinkruiden. Kruid bij met peper en zout.
Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg er de laatste minuut de erwten aan toe.
Giet af maar bewaar 250 ml van het kookvocht.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Kruid de scampi met peper en zout en bak gaar.
Schep uit de pan en houd warm.
Voeg een extra scheutje olijfolie toe aan de pan en roerbak de asperges. Kruid met peper en zout.
Voeg de uitgelekte pasta toe aan de pan en zet het vuur uit.
Roer de helft van het kookvocht van de pasta door het roommengsel en voeg toe aan de pan. Roer tot de kaas gesmolten en de saus licht gebonden is.
Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Verdeel de pasta over 4 borden. Schep er de scampi bij.
Serveer.
Trefwoord asperge, asperges, bieslook, citroen, eieren, erwten, pasta, penne, peterselie, room