Maal de kokosrotsjes & kokos samen fijn in de keukenmachine.
Klop de room lobbig op en meng met de kokoskruimels.
Smelt de chocolade op zacht vuur of au bain-marie met de koffie.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer er dan 1 voor 1 de eidooiers door.
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel door de chocoladecrème.
Bekleed een cakevorm met plasticfolie.
Spatel de helft van het roommengsel op de bodem.
Schep daarop het chocolademengsel.
Spatel er de rest van het roommengsel op.
Dek de vorm af en bewaar in de diepvries tot een half uur voor het opdienen.
Ontvorm de ijstaart en garneer naar keuze met chocolade koffiebonen, geraspte kokos, suikerversiering, meringue en poedersuiker.
Serveer
Notities
Klop de room niet te stijf. Hoe er rekening mee dat je er nadien nog de kokos moet door mengen. Als de room al heel hard is opgeklopt, kan het mengsel gaan schiften.
Bekleed de vorm met een lang stuk plasticfolie. Dit zal straks het ontvormen vergemakkelijken. Geloof mij, ik spreek uit ervaring.
Neem de ijstaart 30 minuten voor je gaat serveren uit de diepvries. Zo heeft die de tijd om smeuïger te worden, en zal je hem ook makkelijker uit de vorm krijgen.