Ga terug
+ servings
Vlaaien in vorm / www.eenlepeltjelekkers.be

Vlaaien van mijn mama

Vlaaien, een specialiteit uit Oost-Vlaanderen, volgens het recept van mijn mama, met peperkoek en beschuiten. Heerlijk bij de koffie of 's ochtends op de boterham.
4.25 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Gang Dessert, Ontbijt
Keuken Belgisch
Porties 12 personen

Equipment

  • Kom
  • mixer
  • Oven
  • twee aluminium bakjes 20 x 15 cm

Ingrediënten
  

  • 125 g beschuiten ronde beschuiten (natuur)
  • 500 g peperkoek met honing Vondelmolen
  • 1 l volle melk Campina
  • 200 g donkere kandijsiroop
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje foelie
  • 4 eieren

Instructies
 

  • Verkruimel de beschuiten en peperkoek in een grote kom.
  • Giet er de melk bij.
  • Voeg kandijsiroop, zout en foelie toe en schep om.
  • Laat ongeveer 1 uur weken.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Voeg de eieren toe aan het peperkoekmengsel en mix glad.
  • Giet in een ovenschaal of verdeel over aluminium bakjes.
  • Schuif in de oven en bak in ongeveer 50 minuten gaar in de oven. Het beslag moet wat opgekomen zijn en het midden mag er niet meer donkerder uitzien als de randen.
  • Laat volledig afkoelen op een rooster.
  • Serveer.
Trefwoord beschuit, dessert, nagerecht, ontbijt, peperkoek, plaatgebak, streekgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!