1eetlepelsuikerbijv. kristalsuiker met grove korrel of rietsuiker
Direct in je mandje bij
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte).
Mix boter en suiker samen tot je een korrelige structuur bekomt.
Voeg 1 ei toe en mix glad. Voeg dan ook het tweede ei toe en mix opnieuw.
Mix er de verse kaas door.
Meng de andere ingrediënten en voeg in 3 delen toe aan het botermengsel. Mix telkens kort.
Roer de bloem door de blauwe bessen, en spatel het mengsel door het beslag.
Vet de springvorm in en schep er het beslag in.
Verdeel de amandelschilfers over de randen en strooi er dan de suiker over.
Bak de cake in 1 uur goudbruin in de oven. Check met een satéstokje of het beslag helemaal droog is voor je hem uit de oven neemt.
Laat een kwartier afkoelen en ontvorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
Serveer de cake met blauwe bessen en verse kaas.
Notities
Kies voor boter die van nature smeuïg is. Doordat we met koude ingrediënten werken, is een smeuïge boter net iets handiger. Kerrygold of Campina (bij AH) zijn hiervoor perfect.
Gebruik volle verse kaas. Om de textuur helemaal juist te krijgen, kies je best voor volle verse kaas. Ik gebruik die van Campina: die is te verkrijgen in potjes van 180 g, en dat is net de hoeveelheid die je hier nodig hebt.
Gebruik diepgevroren blauwe bessen. Je kan verse bessen invriezen, of gewoon een doosje uit de vriesafdeling meenemen. Die zijn meestal een stuk goedkoper en werken in dit recept beter dan de verse variant.