1handvolfijngehakte tuinkruidenbijv. bieslook, peterselie en dragon
peper en zout
Direct in je mandje bij
Instructies
Snijd de venkel in vier, verwijder de harde kern en snijd in repen.
Snijd de paprika's in 6 stukken, en snijd dan ook in repen.
Snijd de courgette in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
Smelt de boter in een stoofpot. Bak er de sjalot in aan tot glazig.
Voeg venkel en look toe, en laat verder stoven tot de venkel zacht en licht gekleurd is.
Doe er dan de paprika en courgette bij, en stoof even mee.
Zet het vuur hoog en blus de pan met vermout. Laat volledig droogkoken.
Voeg bouillon, room, laurier en tijm toe en laat 5 minuten pruttelen.
Leg er nu voorzichtig de visblokjes bij en laat zachtjes garen.
Verwijder tijm en laurier, en werk af met garnalen en tuinkruiden.
Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Serveer de eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen.
Notities
Snijd de venkel in fijne reepjes. Venkel is een vrij harde groente, en als je wilt vermijden dat je hem heel lang moet stoven, is het belangrijk dat je hem fijn genoeg snijdt. Snijd eerst de "vingers" van de venkel en snijd hem dan in kwarten. Nu kan je er makkelijk de harde kern uit snijden. Snijd elk kwart nu in fijne reepjes. Het venkelgroen kan je fijnhakken en op het einde door de stoofpot roeren.
Laat de alcohol volledig verdampen. Zorg dat het vuur hoog genoeg staat, en laat de pan volledig droogkoken voor je de bouillon toevoegt. Anders krijg je al gauw een bitter nasmaakje.
Roer de stoofpot voorzichtig om eens de vis is toegevoegd. Als je de tuinkruiden en garnalen toevoegt, roer de stoofpot dan heel voorzichtig om. Anders zal de vis uit elkaar vallen. Qua smaak maakt dat geen verschil, maar het gerecht ziet er beter uit als je mooie stukken vis kan behouden.