Ga terug
+ servings
Salade met scampi, perzik en basilicum / www.eenlepeltjelekkers.be

Salade met scampi, perzik en basilicum

Deze salade met scampi combineert zout met zout, bitter en zuur. In een half uurtje staat hij op tafel. Ideaal voor een snelle lunch of licht avondmaal.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch, Salade, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • braadpan

Ingrediënten
  

  • 12 sneden rauwe ham bijv. Ganda, serrano of parma
  • 1 bosje basilicum alleen de blaadjes
  • 24 scampi gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 1/2 stokbrood
  • olijfolie
  • zout
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 2 perziken
  • 300 g gemengde kerstomaten
  • 6 snackkomkommers
  • 2 avocado's
  • 125 g gemengde jonge sla

Voor de dressing

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd elke plak ham in 2 en leg er telkens een blaadjes basilicum en een scampi op. Rol op.
  • Snijd het stokbrood in blokjes.
  • Verhit een braadpan op hoog vuur. Giet er olijfolie in tot de bodem bedekt is.
  • Bak het stokbrood aan alle zijden goudbruin.
  • Schep op keukenpapier en kruid met zout en gedroogde basilicum. Laat afkoelen.
    Croutons bakken / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Wrijf de pan schoon en verhit er opnieuw een scheutje olijfolie in op middelhoog vuur.
  • Bak de scampi aan beide zijden goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
    Scampi in ham bakken / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Snijd de perziken in partjes, halveer de kerstomaten, snijd de komkommers in plakken en de avocado's in blokjes.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten samen los te kloppen. Kruid royaal bij met peper en zout.
  • Verdeel de sla over 4 borden. Leg er de perziken, tomaten, komkommer, perziken en avocadoblokjes op.
  • Verdeel er de scampi over.
  • Werk af met dressing en croutons.
    Salade met scampi, perzik en basilicum vol bord / www.eenlepeltjelekkers.be

Notities

  • Bak de croutons op hoog vuur. Op die manier worden ze mooi krokant. Blijf er wel bij, want brood verbrandt snel, en niets zo sneu als zwarte croutons.
  • Besprenkel de avocado met een beetje citroensap als je hem niet meteen gebruikt. Avocado verkleurt snel. Als je hem niet meteen gaat gebruiken nadat je hem gesneden hebt, besprenkel de blokjes dan met een beetje citroen- of limoensap. Zo blijven ze mooi groen.
  • Stel de salade maar op het laatste moment samen. Eens alles gemengd is, worden de blaadjes sla snel slap. Stel de salade dus pas samen net voor het serveren.
Trefwoord avocado, balsamico, basilicum, ham, honing, komkommer, mosterd, perzik, scampi, sla, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!