Deze salade met scampi combineert zout met zout, bitter en zuur. In een half uurtje staat hij op tafel. Ideaal voor een snelle lunch of licht avondmaal.
Snijd elke plak ham in 2 en leg er telkens een blaadjes basilicum en een scampi op. Rol op.
Snijd het stokbrood in blokjes.
Verhit een braadpan op hoog vuur. Giet er olijfolie in tot de bodem bedekt is.
Bak het stokbrood aan alle zijden goudbruin.
Schep op keukenpapier en kruid met zout en gedroogde basilicum. Laat afkoelen.
Wrijf de pan schoon en verhit er opnieuw een scheutje olijfolie in op middelhoog vuur.
Bak de scampi aan beide zijden goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Snijd de perziken in partjes, halveer de kerstomaten, snijd de komkommers in plakken en de avocado's in blokjes.
Maak de dressing door alle ingrediënten samen los te kloppen. Kruid royaal bij met peper en zout.
Verdeel de sla over 4 borden. Leg er de perziken, tomaten, komkommer, perziken en avocadoblokjes op.
Verdeel er de scampi over.
Werk af met dressing en croutons.
Notities
Bak de croutons op hoog vuur. Op die manier worden ze mooi krokant. Blijf er wel bij, want brood verbrandt snel, en niets zo sneu als zwarte croutons.
Besprenkel de avocado met een beetje citroensap als je hem niet meteen gebruikt. Avocado verkleurt snel. Als je hem niet meteen gaat gebruiken nadat je hem gesneden hebt, besprenkel de blokjes dan met een beetje citroen- of limoensap. Zo blijven ze mooi groen.
Stel de salade maar op het laatste moment samen. Eens alles gemengd is, worden de blaadjes sla snel slap. Stel de salade dus pas samen net voor het serveren.