Deze kip met pindasaus, asperge en paprika is smeuïg, fris en makkelijk te maken. Alles in één pan, en na een klein half uurtje heb je een heerlijke maaltijd.
Snijd de paprika in 8 partjes en dan in boogjes. Snijd de asperges in schuine stukjes en de kip in reepjes. Hak de chili en lente-ui fijn.
Meng alle ingrediënten voor de pindasaus.
Verhit een scheutje sesamolie in de wok.
Bak er paprika en asperges beetgaar in aan. Kruid met zout en gemberpoeder.
Schep uit de wok en houd warm.
Voeg een scheutje arachideolie toe en roerbak de kip goudbruin.
Voeg er nu de chili, lente-ui, look & gember aan toe.
Voeg de pindasaus toe, verwarm kort en neem van het vuur.
Roer er de gehakte basilicum door.
Garneer met extra lente-ui en basilicum.
Serveer de kip met pindasaus, asperge en paprika met gekookte rijst.
Notities
Zorg voor een goeie "mise-en-place". Bij wokken is het altijd belangrijk dat je snel kan werken. Bereid dus vooraf alle ingrediënten voor, zodat je bij het vuur kan blijven.
Roer de pindakaas eerst los. Pindakaas kan hard en moeilijk hanteerbaar zijn. Schep in een potje en voeg eerst een eetlepel water toe. Roer nu los en voeg dan pas de andere ingrediënten toe. Zo bekom je een smeuïge saus zonder klonters.
Leng de saus eventueel verder aan met water. Mocht je merken dat de kip te plakkerig wordt na het toevoegen van de pindasaus, kan je nog wat extra water toevoegen. Dan zal de saus weer verdunnen. Proef en voeg nadien eventueel nog wat sojasaus toe, mocht je het geheel te flets vinden.