Feestje met vrienden of gewoon zin om uitgebreid te aperitieven met het gezin? Deze dip van pompoen doet het altijd goed. Maak hem extra pittig door meer chilipeper toe te voegen. Geen pompoen? Met zoete aardappel lukt het ook.
Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de pompoen. Snijd in blokjes van ongeveer 1 op 1 cm. Schillen is niet nodig.
Meng de pompoenblokjes met 2 teentjes look in de schil, en schep in een ovenschaal om met olijfolie, currypoeder en zeezout.
Rooster in 30 minuten gaar.
Duw de teentjes look uit de schil en doe samen met de pompoen in een blender.
Voeg mango, zeste van 1 limoen, gember, chilipeper en het sap van ½ limoen toe.
Mix glad.
Proef en kruid de dip naar smaak bij met extra zout.
Om te serveren
Schep de dip op een schaal en garneer met pompoenpitten, koriander, chili en sesamzaad. Lepel er wat kokosmelk op.
Serveer met naan.
Notities
Gebruik butternut of een andere pompoensoort met stevig vruchtvlees. Deze dip heeft nood aan een stevige groente. Anders wordt hij te waterig. Kies dus voor flespompoen of een andere stevige pompoensoort zoals hokkaido (kastanjepompoen).
Gebruik een grote ovenschaal met lage randen. Zorg ervoor dat de ovenschaal waarin je de pompoen gaat roosteren zo groot is dat de blokjes er naast elkaar, en liefst met wat tussenruimte, in passen. Gebruik ook liefst een schaal met een lage rand, zoals een platte bakplaat. Op die manier kunnen de blokjes goed roosteren. Als ze op elkaar liggen of in een diepe ovenschaal, zullen ze eerder stomen.
Mix de dip in een blender. Dit geeft het meest smeuïge resultaat. Met een staafmixer kan zeker ook, maar dan zal de textuur minder fijn zijn.