Ga terug
+ servings
Tiramisu van rabarber en zandkoekjes / www.eenlepeltjelekkers.be

Tiramisu met rabarber en zandkoekjes

Eenvoudig maar oh zo lekker: deze tiramisu van rabarber met zandkoekjes en een vleugje cointreau ziet er elegant uit en smaakt verfijnd.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 6 personen

Equipment

  • kookpot
  • mixer
  • 6 glazen

Ingrediënten
  

  • 12 zandkoekjes
  • 6 el cointreau
  • 75 g pistaches fijngehakt

Voor de rabarbercompote

  • 1 kg rabarber
  • 3 el kristalsuiker
  • 50 ml water
  • 1 vanillestokje

Voor de mascarponecrème

  • 250 g mascarpone
  • 3 eieren
  • 50 g suiker

Instructies
 

Voor de rabarbercompote

  • Was de rabarber en snijd hem in kleine stukjes.
    Rabarber fijnsnijden
  • Doe in een kom met suiker en water.
  • Snijd de vanillestok open, schraap er de zaadjes uit en doe samen met de stok bij de rabarber.
    Rabarber koken met suiker, water en vanille
  • Verwarm en laat in een half uurtje tot compote koken.

Voor de mascarponecrème

  • Roer de mascarpone los met de suiker.
  • Voeg er de eidooiers aan toe en roer goed.
  • Klop de eiwitten stijf in pieken.
  • Spatel door het mascarponemengsel.
    Mascarponecrème maken
  • Zet minstens een half uur in de koelkast om een beetje op te stijven.

Voor de afwerking

  • Breek de zandkoekjes in stukken en verdeel over 6 glazen.
    Zandkoekjes breken en over glazen verdelen
  • Giet er per glas een eetlepel cointreau over.
  • Verwijder het vanillestokje uit de rabarbercompote en schep op de koekjes.
    Rabarbercompote toevoegen
  • Neem de mascarponecrème uit de koekast en verdeel op de compote.
  • Werk af met de fijngehakte pistaches.
  • Serveer de tiramisu van rabarber.
Trefwoord mascarpone, rabarber, tiramisu, vanille, zandkoekjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!