Tiramisu met rabarber en zandkoekjes
Eenvoudig maar oh zo lekker: deze tiramisu van rabarber met zandkoekjes en een vleugje cointreau ziet er elegant uit en smaakt verfijnd.
Voorbereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
- 12 zandkoekjes
- 6 el cointreau
- 75 g pistaches fijngehakt
Voor de rabarbercompote
- 1 kg rabarber
- 3 el kristalsuiker
- 50 ml water
- 1 vanillestokje
Voor de mascarponecrème
- 250 g mascarpone
- 3 eieren
- 50 g suiker
Direct in je mandje bij
Voor de rabarbercompote
Was de rabarber en snijd hem in kleine stukjes.
Doe in een kom met suiker en water.
Snijd de vanillestok open, schraap er de zaadjes uit en doe samen met de stok bij de rabarber.
Verwarm en laat in een half uurtje tot compote koken.
Voor de mascarponecrème
Roer de mascarpone los met de suiker.
Voeg er de eidooiers aan toe en roer goed.
Klop de eiwitten stijf in pieken.
Spatel door het mascarponemengsel.
Zet minstens een half uur in de koelkast om een beetje op te stijven.
Voor de afwerking
Breek de zandkoekjes in stukken en verdeel over 6 glazen.
Giet er per glas een eetlepel cointreau over.
Verwijder het vanillestokje uit de rabarbercompote en schep op de koekjes.
Neem de mascarponecrème uit de koekast en verdeel op de compote.
Werk af met de fijngehakte pistaches.
Serveer de tiramisu van rabarber.
Trefwoord mascarpone, rabarber, tiramisu, vanille, zandkoekjes